Ειδησεογραφικό site

Άδωνις Γεωργιάδης: Πάμε στα βράχια

24

Πάμε στα βράχια, προειδοποίησε μέσω του ρ/σ Παραπολιτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τους ότι σε έξι μήνες κατέστρεψαν την Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν μπορεί να ξεπεράσει τα προεκλογικά του ψέματα. Αυτό τον κάνει να χάνει χρόνο, όσο χάνει χρόνο ο λογαριασμός μεγαλώνει και δυστυχώς πιστεύω ότι έχει επικρατήσει στο Μέγαρο Μαξίμου μια άποψη ότι οι ευρωπαίοι από φόβο λόγω της χρεοκοπίας της Ελλάδος την τελευταία στιγμή θα κάνουν πίσω. Είναι μια τελείως λανθασμένη εκτίμηση στην οποία αν επιμείνουν θα πάρουν στον λαιμό τους την χώρα» υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς για εμάς οι αγορές έχουν προεξοφλήσει την χρεοκοπία της Ελλάδος, οι Ευρωπαίοι έχουν πάρει τα μέτρα τους» και εκτίμησε ότι «είμαστε στις πιο κρίσιμες ώρες».

Ερωτηθείς γιατί δεν ζητάει εκλογές η Ν.Δ. για να φύγει αυτή κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι άμα ακουστεί η λέξη «εκλογές» αυτομάτως η χώρα μας θα βρεθεί εκτός Ε.Ε., με κλειστές τράπεζες και με λεηλασίες στους δρόμους.

«Γιατί μόλις θα πεις την λέξη «εκλογές» αναγκαστικά ο κ. Ντράγκι θα κλείσει τον διακόπτη» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. δεν είναι ανεύθυνο κόμμα. Δεν βάζουμε την αγάπη μας για την εξουσία πάνω από την αγάπη μας για την Ελλάδα, η Ελλάδα προηγείται. Η Ελλάδα τώρα δεν έχει την πολυτέλεια για εκλογές. Δυστυχώς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία ζητάει εθνική συνεννόηση, σημειώνοντας ότι αυτό καταρχάς σημαίνει να σηκώσει ο πρωθυπουργός το τηλέφωνο και να καλέσει αυτός τις πολιτικές δυνάμεις.

Με αφορμή και τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ανέφερε ότι είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού να επιδιώξει την εθνική συνεννόηση: «Εμείς δεν θα κάνουμε τις δημοσιές σχέσεις του κ. Τσίπρα. Εμείς είπαμε στον κ. Τσίπρα θεσμικά στην Βουλή «κύριε, να θες βοήθεια, εσύ είσαι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, εσένα έχουν εκλέξει οι Έλληνες, εσύ έχεις την ευθύνη. Αν θες βοήθεια κάλεσε μας και τότε θα έρθουμε και θα σου πούμε τις ιδέες μας και τι πρέπει να κάνεις σωστά».

Πρόσθεσε ότι «όταν μας λένε εκπροσώπους των δανειστών δεν μπορεί να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Γι’ αυτό κι εγώ είπα δεν έχει κανένα νόημα να πάει ο Σαμαράς να δει τώρα τον Τσίπρα, ο Τσίπρας θα ζητήσει την βοήθεια μας και εμείς τότε θα του την δώσουμε».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του Πρωθυπουργού, πρόσθεσε: «Αν αυτός ο άπειρος ανθρωπάκος που πηρέ την εξουσία πει δεν μπορώ να τα βγάλω εις πέρας παιδάκι μου, δεν μπορώ! Έκανα λάθος, ανθρώπινο. Να δώσει την εντολή να πάει ένας σοβαρός άνθρωπος, ο Σαμαράς, που ξέρει να κάνει την δουλειά και θα φέρει μια καλύτερη συμφωνία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.