Ειδησεογραφικό site

«Άδειασμα» από τον Ντράγκι στονΤσίπρα-«Η συνάντηση δεν συνεπάγεται αποδοχή απόψεων»

29

Το νέο πολιτικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί αποδοχής των απόψεών του από Ευρωπαίους αξιωματούχους γενικώς και τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας ειδικώς, Μάριο Ντράγκι ήρθαν πριν αλέκτορα φωνήσαι να αποδομήσουν «κύκλοι» της ΕΚΤ.

Με ένα λακωνικό σχόλιο τριών γραμμών, το οποίο έγινε γνωστό μέσα από τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πηγές της ΕΚΤ σχολίασαν ότι «η συνάντηση μεταξύ των κυρίων Ντράγκι και Τσίπρα τον Ιούνιο ήταν ιδιωτική» καθώς και ότι «η ΕΚΤ έχει ως αρχή να συναντάται με πολιτικούς παράγοντες από χώρες που είναι σε πρόγραμμα, κάτι που βεβαίως δεν συνεπάγεται την αποδοχή των απόψεών τους».

Αφορμή για την άμεση αντίδραση «κύκλων» της ΕΚΤ στάθηκε η επίκληση του ονόματος του κ. Ντράγκι από τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος προκειμένου να πείσει ότι η οπτική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση δεν κινδυνεύουν να θέσουν τη χώρα εκτός ευρωζώνης, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα:

«Το ενδεχόμενο να έχουμε επιθετικη αντίδραση στην επιθετική διαπραγμάτευση είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πολύ καιρό. Τις θέσεις που διατυπώνουμε τις διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα. Τις έχω διατυπώσει και στην Ευρώπη, τις διατύπωσα στο Κόμο της Ιταλίας, τη διατύπωσα και στον κ. Ντράγκι . Κανείς δε με διέκοψε να μου πει ότι αυτά που λέω οδηγούν σε αδιέξοδο και ότι οδηγούμε τη χώρα εκτός ευρώ. Οι προτάσεις μας αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής συζήτησης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.