Ειδησεογραφικό site

Άγριο bullying σε Γερμανίδα παρουσιάστρια που «ξεμπρόστιασε» ρατσιστές

35

 

Η Anja Reschke είναι μια πολύ γνωστή Γερμανίδα δημοσιογράφος. Μέσω της εκπομπής της δημιούργησε μια τεράστια συζήτηση σε γερμανικά και διεθνή μέσα για την μετανάστευση.

Στην καθιερωμένη απογευματινή της εκπομπή, Norddeutscher Rundfunk, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα κακοπροαίρετα σχόλια ανθρώπων που κατά την ίδια υποκινούν εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια των προσφύγων.

Είπε ότι ήταν σοκαρισμένη από το πόσο κοινωνικά αποδεκτό είχε γίνει να κομπάζουμε μέσω ρατσιστικών σχολίων δημοσίως.

«Μέχρι πρόσφατα, οι σχολιαστές ήταν κρυμμένοι στο διαδίκτυο πίσω από ψευδώνυμα, αλλά τώρα αυτά τα πράγματα προβάλλονται δημοσίως και ανοιχτά», είπε.

«Προφανώς δεν είναι πλέον ενοχλητικό να ακούμε φράσεις όπως «βρώμικα παρασίτα πρέπει να πνίγονται στη θάλασσα », αντίθετα φράσεις σαν αυτές παίρνουν likes και ενθουσιώδη σχόλια.

«Αν μέχρι τότε αυτοί οι άνθρωποι ήταν άγνωστοι ασήμαντοι ρατσιστές τώρα μέσω διαδικτύου γίνονται σημαντικοί και έχουν οπαδούς» συνέχισε η δημοσιογράφος.

Το κομμάτι της εκπομπής της δημοσιογράφου έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά και από το απόγευμα της Πέμπτης είχε περισσότερα από 9 εκατομμύρια views, με 250.000 likes, 20000 σχόλια, και είχε κατανεμηθεί 83000 φορές στο Facebook.

Το σχόλιο της δημοσιογράφου κατέληγε ως εξής : «Αν δεν είστε της άποψης ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι βδέλλες που πρέπει να καταδιώκονται, καίγονται ή να δηλητηριαστούν με αέρια, τότε θα πρέπει να ανοίξτε το στόμα σας, να κρατήσετε δημόσια μια στάση ενάντια στο ρατσισμό, διαπομπεύοντας ανθρώπους δημόσια».

Η εκπομπή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Πάρα πολλοί Γερμανοί στήριξαν την παρουσιάστρια αλλά πάρα πολλές ομάδες ακροδεξιών και Νεοναζί Γερμανών δημοσίευαν πολλά σχόλια κατά της παρουσιάστριας και μεταναστών λέγοντας ότι «καλό είναι να μπουν σε θάλαμους αερίων» αλλά και άλλα βαθιά ρατσιστικά σχόλια.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.