Ειδησεογραφικό site

Άγριος καυγάς Γκίκα Χαρδούβελη και Νάσου Αθανασίου

60

Άναψαν τα αίματα χθες το βράδυ στην αίθουσα της Ολομελείας. Ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εγκαινίασε χθες νέα ήθη καθώς -φαινόμενο σπάνιο για Υπουργό Οικονομικών- επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίσης μέχρι και τη μία το ξημέρωμα.

Το γεγονός αυτό ωστόσο έδωσε «αφορμή» σε πολλούς βουλευτές της αντιπολίτευσης να τον «τσιγκλήσουν» για το παρελθόν του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο καυγάς του κ. Χαρδούβελη με τον βουλευτή τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου έλαβε το λόγο αργά χθες το βράδυ και ανεβαίνοντας στο βήμα εξαπέλυσε οξύτατη προσωπική επίθεση κατά του κ. Χαρδούβελη αναφερόμενος σε άστοχες -κατά την άποψή του- προβλέψεις που είχε κάνει ο νυν Υπουργός για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση κατά το παρελθόν. Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Αθανασίου έκανε επανειλημμένες αναφορές στο παρελθόν του κ. Χαρδούβελη στον τραπεζικό τομέα αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι την επιλογή του κ. Χαρδούβελη στο Υπουργείο την επέβαλαν οι τράπεζες.

Οι αναφορές Αθανασίου προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος απάντησε : «Όταν εγώ έγραφα από το 2008 ότι έρχεται λαίλαπα τότε όλοι μου έλεγαν: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, τι λες εσύ μωρέ οικονομολόγε; Εγώ δεν έκανα λάθος. Ήρθε η λαίλαπα. Δεν περίμενα, βέβαια, την λαίλαπα που ήρθε όπως κανένας μας δεν την περίμενε». Η συνέχεια ωστόσο είχε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε με έντονη συγκινησιακή φόρτιση στο ζήτημα της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και της προσωπικής του πορείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου» είπε ο κ. Χαρδούβελης φράση, η οποία προκάλεσε τα έντονα χειροκροτήματα από τα γαλάζια έδρανα.

Αναλυτικά η αναφορά Χαρδούβελη: «Στο θέμα που αναφέρατε, αν εγώ μπορώ, επειδή έχω δουλέψει σε τράπεζες, να γίνω Υπουργός Οικονομικών, θέλω να σας πω ότι εγώ είμαι ακαδημαϊκός, έχω κάνει έρευνες, διδάσκω στο Πανεπιστήμιο και φυσικά έχω δουλέψει σε τράπεζες στο τμήμα ερευνών. Έχω κάνει πολλά πράγματα στη ζωή μου. Όπου έχω περάσει, είμαι επαγγελματίας και πάντοτε προσπαθώ να κάνω το σωστό και το πρέπον.Στη ζωή μου είχα να κάνω πολλές επιλογές. Ποτέ δεν επέλεξα το χρήμα από το καθήκον. Πάντοτε είχα το καθήκον. Στην Αμερική ως ακαδημαϊκός όσο ήμουν, μου άρεσε η έρευνα. Την επέλεξα και άφησα εκατομμύρια στην μπάντα.Γύρισα στην Ελλάδα κουβαλώντας όλη μου την οικογένεια και τα χρήματα που έπαιρνα από δύο δουλειές ήταν λιγότερα από τους φόρους που πλήρωνα στην Αμερική.Έκανα την επιλογή να έρθω στην χώρα μου και κάθομαι ακόμα σε αυτήν τη χώρα, ενώ έχω επιλογή και έχω προσφορές να φύγω και να πάρω πολύ περισσότερα χρήματα.Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιος είμαι, ποια ήταν η καριέρα μου. Δεν έχω υπηρετήσει κανέναν. Δεν σήκωσα τη σημαία κανενός και πάντοτε θέλω να κάνω το σωστό και το πρέπον. Και ξέρω ότι από αυτή τη θέση θα πολεμήσω για το δημόσιο συμφέρον. Αυτό, τελεία και παύλα».

Πηγή:parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.