Ειδησεογραφικό site

«Άγρια» κόντρα Αμυρά – Καραθανασόπουλου για τον… Μαρξισμό – Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εντός της Βουλής

53

«Μπάχαλο» έγινε η Ολομέλεια της Βουλής, με τον κ. Γιώργο Αμυρά (Ποτάμι) και τον κ. Νίκο Καραθανασόπουλο (ΚΚΕ) να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Αιτία αποτέλεσε μια αναφορά του πρώτου στον Μαρξισμό, για να ασκήσει κριτική στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

«Συγχαρητήρια, κύριοι συνάδελφοι. Φέρατε τον Μαρξισμό στη χώρα και απαλλοτριώνετε τα σπίτια μέσω των τραπεζών» ανέφερε ο κ. Αμυράς, για να εξοργίσει τον κ. Καραθανασόπουλο, που από τα έδρανα σχολίασε: «Είσαι γελοίος».

«Είσαι τραμπούκος. Θίξαμε τα ιερά και τα όσια των κομμουνιστών» απάντησε ο κ. Αμυράς, την ίδια στιγμή που ο βουλευτής του ΚΚΕ συνέχιζε να τον αποκαλεί «γελοίο».

«Είστε γελοίος και δειλός, αυτό είστε. Με άλλα λόγια, είστε ένας Έλληνας κομμουνιστής» ανταπάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού και κάλεσε τον βουλευτή να δει τι έγραφε στο γραπτό κείμενο της ομιλίας του, ώστε να λυθεί η παρεξήγηση.

«Υπάρχουν υβριδικοί κομμουνιστές» διευκρίνισε ο κ. Αμυράς, «που συνεταιρίζονται με τους τραπεζίτες» και ζήτησε από τον Νίκο Καραθανασόπουλο να ανακαλέσει.

Πάντως, ο κ. Αμυράς επανήλθε στο θέμα «των κομμουνιστών», αυτή τη φορά για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Θεωνά, αναφέροντας: «Ο πρώην κομμουνιστής που αναμόρφωσε το ΙΚΑ και τώρα ήρθε να μας πει για τα σπίτια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.