Ειδησεογραφικό site

Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

85

Άγνωστοι βεβήλωσαν τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου που βρίσκεται στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, καταφέρνοντας να περάσουν απαρατήρητοι και χωρίς να προκαλέσουν την παραμικρή υποψία σε όσους βρέθηκαν χθες στο κοιμητήριο.

Οι άγνωστοι δράστες πέταξαν μπογιές επάνω στο μάρμαρο του τάφου προκαλώντας ζημιές αλλά και πολλά ερωτηματικά για την ταυτότητα τους.

Την ίδια ώρα, αναστατωμένη είναι η οικογένεια του πρώην Πρωθυπουργού που ενημερώθηκε σήμερα το πρωί για το δυσάρεστο περιστατικό.

Είναι η δεύτερη φορά που το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου έρχεται στην επικαιρότητα μέσα σε λίγα 24ωρα καθώς την περασμένη Πέμπτη κυκλοφόρησε το πολυσυζητημένο βιβλίο που έγραψε πρόσφατα η πρώτη του γυναίκα, κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, γύρω από τη ζωή και τη δράση της δίπλα στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που αυτή τη φορά, η είδηση αφορά ένα θλιβερό περιστατικό καθώς οι δράστες, κινούμενοι στα όρια της ασέβειας βεβήλωσαν τη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Η είδηση έγινε γνωστή το πρωί της Δευτέρας όταν ο υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Πειραιά με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου (ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ), κ. Δημήτρης Διαμαντίδης, ευρισκόμενος για προσωπικούς λόγους στο κοιμητήριο, αποφάσισε να επισκεφτεί τον τάφο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ίδιος μιλώντας στο protothema.gr καταδίκασε το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν γνωρίζω που αποσκοπεί η κίνηση αυτή, την οποία καταδικάζω απερίφραστα. Δεν έχουν σώας τα φρένας όσοι βεβήλωσαν τον τάφο ενός νεκρού, ενός Πρωθυπουργού. Δυστυχώς, δεν σέβονται ούτε την ιστορία ούτε την προσφορά του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.  Όσο κι αν προσπαθήσουν αυτά τα κατακάθια της κοινωνίας, να διαγράψουν από τη μνήμη του λαού, αυτόν τον μεγάλο ηγέτη, άνθρωπο, δημοκράτη και οραματιστή, άλλο τόσο η κοινωνία θα τους εκδικείται και θα τους καταδικάζει στη πολιτική απομόνωση που ήταν πριν τους αναδείξει η κρίση και οι πλατείες. Η προσφορά της οικογενείας Παπανδρέου στη χώρα και στη δημοκρατία, παραμένει ανεκτίμητη και όσο κι αν προσπαθούν κάποιες μειοψηφίες να τη συκοφαντήσουν, να τη λασπολογήσουν και όπως βλέπουμε τώρα και να τη βεβηλώσουν, δε θα τα καταφέρουν, αργά ή γρήγορα θα ξαναπάρουν τη θέση που τους αρμόζει στα χρονοντούλαπα της ιστορίας”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.