Ειδησεογραφικό site

Ύστατη ευκαιρία για την Ελλάδα-Τουσκ: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα

25

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφή τη Δευτέρα με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter. 

Η απόφαση ελήφθη μετά το σημερινό Eurogroup στο οποίο δεν υπήρξε καμία συμφωνία και με το βάρος των χρονικών περιθωρίων που στενεύουν επικίνδυνα για τη χώρα.

«Μετά την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00. Είναι καιρός να συζητηθεί επειγόντως το ζήτημα της Ελλάδας στο υψηλότερο επίπεδο», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Πρόκειται για την ύστατη ευκαιρία της Ελλάδας τόνίζουν αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες.

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup από τους Νταισελμπλούμ και Μοσκοβισί.

Αμφότεροι τόνισαν τη στενότητα των χρονικών περιθωρίων αλλά και την ανάγκη η Ελλάδα να καταθέσει επιτέλους ολοκληρωμένες προτάσεις προς του θεσμούς.

Δεν παρέλειψαν βέβαια να τονίσουν με κάθε τρόπο πως η μπάλα είναι πλέον στο ελληνικό γήπεδο και πως οι θεσμοί έχουν κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό για να δώσουν μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Η αναγγελία της έκτακτης Συνόδου έγινε δεκτή με έκπληξη και από τους διεθνείς αναλυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γνωστός οικονομικός συντάκτης των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ σχολιάζοντας και το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί να συνέλθει νωρίτερα και το Eurogroup σχολίασε στο Twitter: «Ο Θεός να μας βοηθήσει».

Τα σχόλια είναι κλειστά.