Ειδησεογραφικό site

Ό,τι δεν έκανε η Τασία για τους πρόσφυγες σε τρεις μήνες, τα έκανε η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε 23 ώρες!

19

Όσα δεν κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σε τρεις μήνες, τα έκανε η υπηρεσιακή κυβέρνηση σε τρεις μόνο ώρες, αφού τόσο διήρκεσε η σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ελήφθησαν όλες οι αποφάσεις που οδήγησαν τελικά στην αποσυμφόρηση του προβλήματος.

Κι όμως, μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο οι αρμόδιες υπηρεσίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης ταυτοποίησαν στο νησί της Μυτιλήνης 17.200 μετανάστες, μια διαδικασία που έγινε με τη βοήθεια της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντών.

Από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν και η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, πραγματοποίησε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους αρμόδιους υπουργούς, όλα μπήκαν σε μια τάξη.

Με συντονιστή τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Ζωή, ξεκίνησαν να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα στο νησί του Βορείου Αιγαίου, το οποίο τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έφτασε να φιλοξενεί περισσότερους από 20.000 μετανάστες.

Από το απόγευμα της Δευτέρας δημιουργήθηκαν 50 σημεία καταγραφής των μεταναστών στο γήπεδο του νησιού και σε άλλα σημεία, ενώ ο υποστράτηγος της Αστυνομίας μετέβη στο Μυτιλήνη προκειμένου να συντονίσει από κοντά όλες τις ενέργειες.

Από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, σε 23 ώρες ταυτοποιήθηκαν 17.200 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων 7.600 ταξίδεψαν προς τον Πειραιά.

Πάντως, ιδιαίτερα σημαντικό για την επίλυση του ζητήματος είναι και το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα έκτακτα δρομολόγια στο νησί, αφού πλέον από ένα περίπου σε καθημερινή βάση, υπάρχουν τρία και το πλοίο της γραμμής.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Υπάρχει σημαντική αποσυμφόρηση μετά τις αποφάσεις που πήραν η κυρία Θάνου και οι αρμόδιοι υπουργοί, ωστόσο, πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή και τις επόμενες ημέρες, καθώς υπάρχει μια συνεχόμενη ροή μεταναστών που έρχονται στο νησί και παράλληλα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως όλοι οι πόροι», είπε στο protothema.gr η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.