Ειδησεογραφικό site

Όλ. Κεφαλογιάννη: Ο πιο δραστήριος δήμαρχος για τον τουρισμό είναι ο Μπουτάρης (Βίντεο)

29

Για τις νέες αγορές-στόχους, για τη συνεργασία τους και για την Αμφίπολη συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν η υπουργός Τουρισμού και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. «Οφείλω να πω ότι είναι ο πιο δραστήριος δήμαρχος στην Ελλάδα σε ότι αφορά στον τουρισμό. Έχουμε συνεργαστεί άψογα» τόνισε η κα Κεφαλογιάννη συμπληρώνοντας ότι ο τουρισμός είναι ο κατεξοχήν τομέας εξωστρέφειας της οικονομίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε απευθυνθεί σε αγορές που έχουν ενδιαφερθεί να επισκεφτούν την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η αγορά της Τουρκίας».

Από την πλευρά του ο Κ. Μπουτάρης υπογράμμισε τη σημασία του μνημονίου που υπογράφηκε μεταξύ ΔΕΘ και υπουργείου Τουρισμού. «Εξήγησα στην υπουργό για την «επίθεση» φιλίας στις γειτονικές βαλκανικές χώρες» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά στο ζήτημα της Αμφίπολης και την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής η κα Κεφαλογιάννη επανέλαβε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού ενώ επεσήμανε «είναι μία από τις περιοχές που θέλουμε να αναπτύξουμε σε πιλοτικό στάδιο επειδή εκτός από πολιτιστικό διαθέτει και φυσικό πλούτο».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους η υπουργός Πολιτισμού δώρισε στον Γιάννη Μπουτάρη ένα μια επετειακή έκδοση του υπουργείου Τουρισμού ενώ ο κ. Μπουτάρης χάρισε στην υπουργό μια μικρή πλακέτα με τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.