Ειδησεογραφικό site

Ωμή επίθεση της DW στο Βαρουφάκη: “Είναι αυθάδης και καμικάζι, ψάχνει για άλλη δουλειά”

53

«Αν ο Βαρουφάκης πιστεύει πως μπορεί να βρει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, καλή τύχη» τονίζει η αρθρογράφος, που επισημαίνει πως η «τρόικα δεν είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία των Ελλήνων»

«Στρατηγική καμικάζι» αποδίδει στην ελληνική πλευρά άρθρο της Deutsche Welle για την πορεία των διαπραγματεύσεών της με τους εταίρους. Μια… στρατηγική -«όλα ή τίποτα», όπως αναφέρει- κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση «διέρρηξε και το δεύτερο γύρο συνομιλιών στις Βρυξέλλες, κυρίως γιατί οι υπουργοί Οικονομικών δεν υπέκυψαν στις επιθυμίες της». Παράλληλα, κάνει προσωπική επίθεση στον Έλληνα ΥΠ.ΟΙΚ, Γιάνη Βαρουφάκη

«Ο κ. Βαρουφάκης μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα χαρτί με αριθμούς, δεδομένα ή προσδοκίες της ελληνικές κυβέρνησης. Μάλιστα είπε πως οι συνάδελφοί του θα μπορούσαν να διαβάσουν τους New York Times για να μάθουν ποιες είναι οι θαυμαστές λύσεις που προτείνει», αναφέρει το άρθρο και σημειώνει: «Είναι ξεκάθαρο πως ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ έχει μια τάση προς την αυθάδεια».

Ευφυολογώντας η συντάκτρια του άρθρου εικάζει ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ψάχνει για νέα δουλειά ως αρθρογράφος σε μια διεθνή εφημερίδα «Ποιος ο λόγος να δημοσιεύει πρώτα τις επιθυμίες της κυβέρνησης του στον αμερικανικό Τύπο και μετά να τις παρουσιάζει στις Βρυξέλλες ως τη μοναδική βάση διαπραγμάτευσης; Μήπως ελπίζει πως θα πείσει τους Αμερικανούς αξιωματούχους να αναμειχθούν; Ακολουθεί λάθος δρόμο με αυτή την προσέγγιση. Ή, μήπως, ο Βαρουφάκης πιστεύει πως μπορεί να βρει χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ; Αν ναι, καλή τύχη».

Μπαμπούλας, ναζί και πολιτικός σκουπιδοτενεκές

Για την αρθρογράφο ο κύριος ένοχος της ελληνικής μιζέριας, που παίζει το ρόλο του μεγάλου μπαμπούλα, είναι η Γερμανία, «με τις ναζιστικές συγκρίσεις και όλα τα υπόλοιπα σκουπίδια από το πολιτικό σκουπιδοτενεκέ» και -υπερασπιζόμενη με σθένος τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών- αναφέρει ότι η δυσφήμιση του Σόιμπλε δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Βαλτικής και οι ομόλογοί τους στην Ιρλανδία και την Ισπανία, χώρες που επίσης είχαν υπομείνει μια κρίση χρέους, έχουν γίνει ιδιαίτερα ασυμβίβαστοι με τις αξιώσεις της Ελλάδας.

Θεωρεί ότι δεν είναι η τρόικα υπεύθυνη για τη «δυστυχία των Ελλήνων συνταξιούχων», αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο για να αναδιοργανώσουν τους προϋπολογισμούς τους.

«Οι Ελληνες παίζουν ρώσικη ρουλέτα»

Στο άρθρο, προτείνεται στους Ελληνες να… ζητήσουν «ευγενικά και με συγκεκριμένες προτάσεις» έναν γύρο συνομιλιών την Παρασκευή. «Φαίνεται να παίζουν ρώσικη ρουλέτα με το μέλλον της χώρας τους, εξακολουθούν να επιμένουν ότι η Ευρωομάδα φοβάται ένα Grexit και έτσι θα υποχωρήσουν», αναφέρει υποστηρίζοντας ότι μπορεί να κάνουν λάθος. «Και τι δίνει στην κυβέρνηση Τσίπρα την εμπιστοσύνη ότι η ΕΚΤ θα είναι πάντα σε ετοιμότητα για να καλύψει τις ελληνικές τράπεζες με τα δάνεια έκτακτης ανάγκης;» διερωτάται σημειώνοντας ότι η κρατική πτώχευση, με όλες τις συνέπειές της, έρχεται όλο και πιο κοντά. «Προς το παρόν, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Αθήνα θα αλλάξει τακτική ή θα εμμείνει στη στρατηγική του καμικάζι. Το ερώτημα είναι: πότε θα αρχίσουν οι Ελληνες να συνειδητοποιήσουν τι είδους παιχνίδι παίζει η κυβέρνηση μαζί τους;» καταλήγει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.