Ειδησεογραφικό site

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

52

Με ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής και επί των άρθρων, εγκρίθηκε από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Υπέρ του νομοσχεδίου για τη «δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Από την ψηφοφορία απουσίασε η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Απουσίασαν επίσης οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 98 βουλευτές, εκ των οποίων οι 51 ψήφισαν υπέρ, 46 κατά και 1 παρών.

Αμέσως μετά την ψήφιση και πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του πρώτου θερινού τμήματος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρόλαβαν να ανακοινώσουν το αίτημά τους για διεξαγωγή δημοψηφίσματος  με ερώτημα αν οι πολίτες εγκρίνουν το ψηφισμένο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ.

Η εισηγητής του κόμματος Ραχήλ Μακρή ζητούσε το λόγο και ο Προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης της τον έδωσε.

Όταν η βουλευτής ανακοίνωσε το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Προεδρεύων συνέχισε τη συνεδρίαση, ενώ τον λόγο ζητούσαν και από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε και στο σύνολο και στέλνεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να υπογραφεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.