Ειδησεογραφικό site

Ψήφος εμπιστοσύνης από IBM-Dow Chemicals στην Ελλάδα

32

Συνάντηση με τους επικεφαλής των εταιρειών Dow Chemical Company και IBM είχε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μάξιμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαρας.

Η συνάντηση αφορούσε τη συνεργασία των δυο εταιρειών για δημιουργία ενός κέντρου παροχής υπηρεσιών στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων στην Ελλάδα.

Η Dow Chemical Company αρχικά θα εστιάσει στην αξιοποίηση υπηρεσιών υποστήριξης λειτουργιών και διαχείρισης έργων υποδομής πληροφοριακών συστημάτων, ενώ οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από τα κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα κατά τη διάρκεια του 2014.

Ο πρόεδρος της Dow Chemical Company, Andrew Liveris, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι αυτή η επένδυση μπορούσε να γίνει οπουδήποτε στην Ευρώπη, άλλα επέλεξαν την Ελλάδα καθώς -όπως ανέφερε- ο πρωθυπουργός και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας και για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις.

Ο γενικός διευθυντής της IBM στην Ευρώπη, Rich Hume, δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και το ταλέντο που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι από αυτή τη συνεργασία θα δημιουργηθεί αριθμός ποιοτικών θέσεων εργασίας.

«Καθημερινά το ποιοτικό επενδυτικό κλίμα αλλάζει. Είναι σημαντική η ροή των ξένων επενδύσεων», τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών να επενδύσουν στη χώρα μας λόγω και του υψηλού επιπέδου μόρφωσης των νέων παιδιών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.