Ειδησεογραφικό site

“Ψήνεται” συμφωνία για κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-Πρώτος στο Επικρατείας ο Κουβέλης

33

Συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους.

Στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Κουβέλης και 25 στελέχη της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια.

Συμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στα σκαριά βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για την κοινή εκλογική κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο 25 στελέχοι από την πλευρά της Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται να θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια με την άδεια των οργάνων της ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη έχει προταθεί η γνωστή συγγραφέας Έλενα Ακρίτα για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδίου εξασφαλίζεται, όπως αναφέρουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, η οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια του κόμματος αφού η ΔΗΜΑΡ ως πολιτικός φορέας θα υφίσταται, απλά δεν θα κατέλθει ως κόμμα στις εκλογές και ενδέχεται να εκλέξει έναν αριθμό βουλευτών στην νέα βουλή μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη έχει προταθεί η γνωστή συγγραφέας Έλενα Ακρίτα για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμως τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κομμάτων με στόχο την ολοκλήρωση της προγραμματικής συμφωνίας πάνω στην οποία θα στηριχτεί μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία, όπως σημειώνουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Στο παρασκήνιο όμως οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι δεν θα συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου φαίνεται ότι η επικύρωση μίας συμφωνίας από την ΚΕ και το διαρκές συνέδριο στα οποία θα τεθούν οι προτάσεις για κοινή εκλογική κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την 29η Δεκεμβρίου θα προκαλέσει αντιδράσεις από βουλευτές όπως ο Ν. Τσούκαλης, η Νίκη Φούντα και ο Θ. Ψύρρας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φύγει από το κόμμα. Στην ίδια γραμμή κινείται και η Νίκη Φούντα ενώ κομματικά στελέχη υποστηρίζουν την αυτόνομη κάθοδο σε συνεργασία με τους οικολόγους. Μεταξύ των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ που επιθυμούν να τεθούν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Γ. Κυρίτσης, Δ. Αναναγνωστάκης, Μ. Ρεπούση, Ασ. Ξυροτήρη και Μαρία Γιαννακάκη.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.