Ειδησεογραφικό site

Χ. Αθανασίου: Κανένας καταχραστής του Δημοσίου δεν απαλλάσσεται

38

Διαψεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, τις καταγγελίες πως νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου οδηγεί σε απαλλαγή καταχραστές του δημόσιου χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου αναφέρει: «Με τις πρόσφατες και (οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, ουδείς υπάλληλος (Πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κ.λπ.), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (ΟΤΕ -υπόθεση SIEMENS-, ΔΕΗ, Ναυπηγεία κ.λπ.) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης».

Ο κ. Αθανασίου, προσθέτει πως σταθερή και αμετακίνητη βούληση της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της διαφθοράς και τονίζει πως «ματαιοπονούν» όσοι προσπαθούν να βρούν οποιαδήποτε σκοπιμότητα, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις.

Καλεί μάλιστα όσους έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης να την αναφέρουν δημοσίως, «για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».

Τα σχόλια είναι κλειστά.