Ειδησεογραφικό site

Χωρίς συμφωνία στο Eurogroup ο Χαρδούβελης – Άκαρπη και η τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ

35

Δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής της Τρόικας, όπως προκύπτει και από την τηλεδιάσκεψη που είχαν απόψε μεταξύ τους οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προκύπτει από την τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει ακόμη στις ενστάσεις του επί των ελληνικών θέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν ότι υπάρχουν «τρύπες» στην εφαρμογή του προγράμματος, ενώ, όπως δήλωναν πηγές των ελεγκτών, «κάποιες φορές η τρόικα θέλει χρόνο για να απαντήσει».

«Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μέσω τηλεφώνου και mail ή με απευθείας συνομιλίες στην Αθήνα. Ελπίζω, ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στην ημέρα για το πως θα προχωρήσουμε» απάντησε σε σχετική ερώτηση του Mega πηγή της τρόικας.

Πάντως, το γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι «πρέπει να υπάρξουν και άλλες διευκρινίσεις και συζητήσεις» ακόμα και μεταξύ των δανειστών, που δεν έχουν κοινή γραμμή και ενδιαφέροντα στην ελληνική υπόθεση.

Πάντως, αρμόδιες πηγές ανέφεραν πως γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει η Τρόικα το συντομότερο. Αυτό δεν διαφαίνεται να συμβεί πριν το Σάββατο, διαφορετικά αυτό θα συμβεί μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Χαρδούβελης θα μεταβεί χωρις συμφωνία στις Βρυξέλλες, αλλά μπορεί να επιστρέψει μαζί με την Τρόικα στην Αθήνα.

Σε τέτοια περίπτωση, ίσως οι πολιτικές αποφάσεις για τη χώρα μας ληφθούν σε έκτακτο Eurogroup πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.