Ειδησεογραφικό site

Χωρίς μαθητές και πολύ γκρίνια η… μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα που διήρκεσε 35 λεπτά!

54

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο Σύνταγμα, η οποία διήρκεσε 35 λεπτά, όπως και στις άλλες πόλεις της χώρας.

Ωστόσο, στην Αθήνα, οι μαθητές δεν είχαν την τιμητική τους, καθώς παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επετράπη η παρέλαση μόνο σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων. Το γεγονός αυτό προκάλεσε απογοήτευση σε χιλιάδες γονείς και μαθητές και όχι μόνο. Κλειστός μάλιστα ήταν και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Και φέτος εφαρμόστηκαν τα μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών: Τοποθετήθηκαν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων έγινε μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις.

Σε επιφυλακή βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ πάνω από την ευρύτερη περιοχή πετούσε το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι γονείς θα μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου, ωστόσο μετά τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των μαθητών από την παρέλαση, ελάχιστοι ήταν οι γονείς που προσήλθαν.

Γονείς που έκαναν δηλώσεις σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όσο και για τον αποκλεισμό των μαθητών των σχολείων της Αθήνας από την μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά το έντονο κύμα δυσαρέσκειας που προκλήθηκε, είπε πως εφόσον ο ίδιος βρίσκεται και του χρόνου στην ηγεσία του υπουργείου θα αναζητήσει σε συνεννόηση και με τα άλλα κόμματα έναν τρόπο ώστε να μην γίνουν οι παρελάσεις την 25η Μαρτίου υπό ανάλογα μέτρα ασφαλείας που αποκλείουν την παρουσία του κόσμου και των γονέων που επιθυμούν να δουν από κοντά τα παιδιά τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.