Ειδησεογραφικό site

Χωρίς καμία απόφαση το Eurogroup προειδοποιεί ο Σόιμπλε – Προκαλεί την Ελλάδα, αν θέλετε κάντε δημοψήφισμα

46

«Αν η Ελλάδα πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε να προχωρήσει, ίσως και να είναι για καλό». Με αυτή την προκλητική δήλωση προσήλθε στο Eurogroup το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δείχνοντας τις προθέσεις του αλλά και τη στάση που θα τηρήσει στην κρίσιμη συνεδρίαση.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμία απόφαση σήμερα για την Ελλάδα.

«Στις 20 Φεβρουαρίου αποφασίσαμε η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία με τους τρεις θεσμούς για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε», σημείωσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup θα έχει ραντεβού με τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πρόοδο “βλέπει” ο Σαπέν αλλά όχι συμφωνία

«Έχει υπάρξει πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα αλλά τα πράγματα δεν είναι ώριμα για συμφωνία». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το Eurogroup «πρέπει να δείξει ότι υπήρξε πρόοδος για την Ελλάδα».

«Αλλά αυτό δεν θα είναι καθοριστικό» προσέθεσε με νόημα.

Από την πλευρά του ο Εβαλντ Νοβότνι, σημαίνον στέλεχος της ΕΚΤ, σημείωσε πως το ελληνικό ζήτημα είναι «περισσότερο πολιτικό παρά οικονομικό» και προσέθεσε πως είναι «πρόωρο να δοθούν λεπτομέρειες των συζητήσεων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.