Ειδησεογραφικό site

Χρυσοχοΐδης: «Η χώρα θα είναι στον αέρα τέλος Φεβρουαρίου εάν γίνουν εκλογές»

41

«Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγεί στην καταστροφή, δεν είμαι κινδυνολόγος, το εννοώ» προειδοποίησε ο υπουργός Μεταφορών  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Όπως επισήμανε, «τώρα δεν έχουμε κοινοβουλευτικές εκλογές, τώρα έχουμε Προεδρική εκλογή, ψηφίζουν οι βουλευτές όχι ο λαός, και ο βουλευτής πρέπει να πάρει την ευθύνη στην πλάτη του και να ψηφίσει Πρόεδρο».

«Όποιος δεν ψηφίσει Πρόεδρο συμπεριφέρεται ανεύθυνα σε ένα λαό που θυσίασε τα πάντα. Ερχόμαστε και ρίχνουμε νερό στο μύλο της αβεβαιότητας για να τινάξουμε στον αέρα τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την επίσπευση της εκλογής Προέδρου, εξηγώντας ότι «έχουμε δυο μήνες να ξεκαθαρίσουμε με απόλυτο δημοκρατικό και καθαρό τρόπο τις προθέσεις μας έναντι της χώρας και έναντι των δανειστών μας».

«Σκίζουμε τους θεσμούς όπως και τα μνημόνια… Ο κ. Τσίπρας κουνάει το δάκτυλο σε 400 εκατ. πολίτες λέγοντας «δεν σας χρωστάμε μάς χρωστάτε» και μας έδωσαν 300 δισ… Άκουσα και για μονομερείς ενέργειες (σ.σ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ), με Προεδρικές η χώρα θα είναι στον αέρα τέλος Φεβρουαρίου» τόνισε, επιρρίπτοντας ευθύνες για την αναταραχή στις αγορές και τα υψηλά σπρεντ τόσο σε κυβερνητικές κινήσεις όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουν χειρότερα δημοσιονομικά από την Ελλάδα και έχουν χαμηλότερα επιτόκια, αυτό δείχνει το πολιτικό πρόβλημα. Αυτό που κρατά τη χώρα στο 8,5% και 9% επιτόκιο είναι το πολιτικό πρόβλημα. Να τα αποτελέσματα όταν λέγαμε «σκίζουμε τα μνημόνια», δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε αυτή τη στρατηγική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αφήνοντας αιχμές κατά του Πρωθυπουργού.

«Υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα για την οποία ευθύνεται και η κυβέρνηση, για την Ελλάδα διαμορφώνεται η άποψη ότι δημιουργούμε συνεχώς προβλήματα» σημείωσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως ζητεί ο κ. Παπανδρέου και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ισχυρής κυβέρνησης.

«Ο Παπανδρέου έπεσε πρώτος στη φωτιά της κρίσης και ήταν θύμα της κρίσης και πάντα θα ζητά τη δικαίωσή του και τη δικαίωσή μας συνολικά» είπε για τη στάση του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού.

Διαφοροποιούμενος από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο υπουργός σημείωσε, ότι τα προβλήματα μέσα στο κόμμα δεν αποτελούν εξωτερικό, αλλά εσωτερικό ζήτημα, «αλλά είναι δύσκολη στιγμή για τη χώρα και οφείλουμε να δώσουμε θετικό στίγμα στους πολίτες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.