Ειδησεογραφικό site

Χρυσοχοΐδης: Ενδιαφέρον από κινεζικές, γαλλικές, γερμανικές εταιρείες για το Καστέλι

34

«Η αποκρατικοποίηση του αεροδρομίου στο Καστέλι είναι μεγάλο “deal”», σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters την Τετάρτη είπε ότι κινεζικές, γαλλικές, γερμανικές και ισπανικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός έκανε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες επενδύσεις στην Ελλάδα, «στη μετά κρίση εποχή», τονίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο αποσκοπεί στην άντληση εσόδων 800 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η χώρα μας έχει «γυρίσει σελίδα», ότι απέφυγε τη χρεοκοπία και πέτυχε την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σημειώνεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο -το οποίο περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του νέου διεθνούς αερολιμένα- ξεκίνησε στις 15 Μαΐου, με την αποστολή για δημοσίευση, στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε., της σχετικής διακήρυξης.

Το διεθνές αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια, από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα έργα, ενώ η διάρκεια παραχώρησης θα είναι 35 έτη συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου κατασκευής.

Κατά την περίοδο κατασκευής υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας και κατά την περίοδο λειτουργίας του αεροδρομίου αναμένεται να δημιουργηθούν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.