Ειδησεογραφικό site

Χείμαρρος ο Πάγκαλος αποκάλεσε «άθλιο υποκείμενο» τον Γιάνη Βαρουφάκη

41

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε σήμερα μέσω του ΒΗΜΑ FM o πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος.

Χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε τον κ. Βαρουφάκη «άθλιο υποκείμενο» απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στη χθεσινη ατάκα του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή «την ώρα που οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και το τροφαντό κατεστημένο τους δείχνει το δάχτυλο λέγοντας «μαζί τα φάγαμε», η υπόθεση των μεταρρυθμίσεων έχει χαθεί».

Είπε ο κ. Πάγκαλος για τον Βαρουφάκη: «Είναι άθλιο υποκείμενο. Πάντα είχα αυτήν την άποψη γι’ αυτόν. Και σταματάω αυθωρεί να τον σχολιάζω. Εχασε. Όσο τον σχολίαζα, ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, που σταματάω να τον σχολιάζω, έχασε. Μα, «τροφαντό κατεστημένο»; Σοβαρά; Κάνει κριτική και αυτός για τον σωματότυπό μου, ότι πρέπει να είμαι πιο αδύνατος; Είπε έτσι στη Βουλή, το άθλιο αυτό υποκείμενο; Άθλιο! Να πάει να βάλει κανένα λουλουδάτο πουκάμισο… Από τη μία αδυνατίζουμε τη Βουλή, που είναι ο χώρος όπου ασκείται λαϊκή κυριαρχία και από την άλλη αυτονομούμε κομμάτια της Διοίκησης, διαβρώνουμε τη Δημοκρατία, γιατί πολλοί από αυτούς δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία, αλλά στη δικτατορία μιας κοινωνικής τάξης και συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης, η οποία νομίζει αυτή τη φορά ότι έχει έλθει στην εξουσία. Αυτά είναι πολύ άσχημα νέα. Όπως και οι ύβρεις, σαν αυτές του Βαρουφάκη, που δείχνουν πόσο βέβηλοι, αλαζόνες και κακομαθημένοι είναι όλοι αυτοί. Το «μπράβο, Γιάννη μου», εγώ δεν θα το πω. «Ντροπή σου, Γιάννη μου», θα το πω».

Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε και κατά του πρωθυπουργού για τις προγραμματικές του δηλώσεις: «Στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν είπε κουβέντα. Τα ξέχασε. Το βούλωσε. Προοδευτικά αριστερά πράγματα και έκανε την πάπια, έκανε γέφυρα. Πού είναι η απλή αναλογική; Το «καλπονοθευτικό νομοσχέδιο» μάς βολεύει και το υπηρετούμε; Το έκανε ο «άθλιος» Κώστας Σκανδαλίδης με την «ηλίθια» ιδέα ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα συνέχεια και ιδού το αποτέλεσμα. Αυτό, το επιδοκιμάζουμε; Το θεωρούμε ικανοποιητικό εκλογικό νομοσχέδιο; Γιατί δεν είπε στη Βουλή ότι θα το αλλάξει; Και εκτός από αυτά που δεν είπε, είναι και αυτά που είπε. Ενα χαρακτηριστικό της Δεξιάς και του φασισμού, της χούντας που έχουμε ζήσει, είναι ο κοινοβουλευτισμός και η δημαγωγία. Ο κ. Τσίπρας μάς είπε ότι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας κάνοντας οικονομία μερικά εκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ότι θα καταργήσει τα αυτοκίνητα των βουλευτών. Ωραία, ικανοποιήθηκαν στα καφενεία και θα τον ψηφίσουν οι αφελέστεροι των συμπολιτών μας, αλλά αυτό είναι το θέμα; Και αφού ήθελε να μειώσει τις κοινοβουλευτικές δαπάνες, γιατί δεν είπε ότι θα κάνει τους 300 βουλευτές 150; Τώρα δηλαδή, ένας φτωχός που γίνεται βουλευτής και αποκτά ως εκ τούτου την ανάγκη για αυτοκίνητο, γιατί πρέπει να τρέχει στα χωριά όλη την ημέρα, ενώ τώρα πήγαινε μόνο σπίτι-δουλειά και δουλειά-σπίτι… Δημιουργούμε μια κατάσταση για να είναι τα πλουσιόπαιδα βουλευτές. Δεν έχουμε όλοι την τύχη να έχουμε γονείς εργολάβους της χούντας! Εργολάβοι που πλούτισαν επί χούντας είναι λίγοι… Για να είσαι βουλευτής στην Ελλάδα, πρέπει να είναι ο πατέρας σου εργολάβος της χούντας;» σημείωσε με νόημα ο Θ. Πάγκαλος, χωρίς να πει σε ποιον συγκεκριμένα αναφέρεται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.