Ειδησεογραφικό site

Χαρδούβελης: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

34

 Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, επισημαίνοντας ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να αποφύγουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα του παρελθόντος».

Από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Χαρδούβελης έκανε γνωστό ότι έχουν κλείσει αρκετά ζητήματα και «εργαζόμαστε για να κλείσουν και τα υπόλοιπα» τονίζοντας ότι απώτερος στόχος είναι να υπάρξουν λιγότερα βάρη και περισσότερες προοπτικές για όλους.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει πλέον σταθεροποιηθεί και έχει μπει σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς, επισημαίνοντας ότι μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχουν προοπτικές να εκτοξευθεί, καθώς θα λήξει η αβεβαιότητα που υπάρχει σήμερα.

Έδωσε έμφαση στην συνέχιση της αποκατάστασης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας που δεν θα βασίζεται πλέον στην εσωτερική κατανάλωση αλλά στην εξωστρέφεια της οικονομίας και σε τομείς που διαθέτουν προοπτικές ανάπτυξης και εξωστρέφεια όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και τεχνολογία, η ναυτιλία κ.λ.π.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις είπε ότι οι περισσότερες έχουν γίνει και βρισκόμαστε πλέον στην ουρά της πραγματοποίησής τους, καθώς έχουν δρομολογηθεί σειρά ιδιωτικοποιήσεων, η δημιουργία θυρίδας εξαγωγών κλπ.

Μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα είπε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των τεστ αντοχής θα πρέπει οι τράπεζες να εστιάσουν πλέον την προσοχή τους στο βασικό έργο τους που είναι η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Έμφαση έδωσε στην πολιτική σταθερότητα και στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση, όπως ανέφερε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.