Ειδησεογραφικό site

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή

48

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το Λουξεμβούργο, όπου προήδρευσε στο τελευταίο επί ελληνικής Προεδρίας Συμβούλιο Ecofin.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία και θα αρχίσουν όταν είναι αναγκαίο. Διαβεβαίωσε δε πως υπάρχει εγγύηση του ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της χώρας και σημείωσε πως η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξαρτάται από τα προαπαιτούμενα, δηλαδή τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Χαρδούβελης επανέλαβε ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ήταν οι ευρωεκλογές και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ικανοποιηθούν οι πρώτες έξι δράσεις, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα εκπληρωθούν πριν από τις διακοπές του Αυγούστου. «Η κυβέρνηση έχει κάθε κίνητρο για να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε», υπογράμμισε.

Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι «η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή, με έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει».

Ο κ. Χαρδούβελης αναγνώρισε ότι η ελληνική κοινωνία πέρασε έξι δύσκολα χρόνια και σημείωσε πως κάθε οικογένεια βιώνει αυτή την κρίση με άνεργους και με δυσκολίες πληρωμής των μισθών από την πλευρά των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε ακόμη στο αίτημα των Ελλήνων για μια πιο ισορροπημένη πολιτική, ώστε οι υποσχέσεις που δίνονται να ακολουθούνται από την οικονομική στήριξη που απαιτείται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.