Ειδησεογραφικό site

Χαμός στο Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο με απόρρητο έγγραφο που αποκαλύπτει σκάνδαλο της εθνικής ομάδας

29

Ένα δημοσίευμα-βόμβα της βραζιλιάνικης εφημερίδας Estadao αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο με επίκεντρο την εθνική ποδοσφαίρου της χώρας, το οποίο μάλιστα δεν έχει διαψευσθεί μέχρι στιγμής από κανέναν επίσημο.

Με βάση ένα απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα, από το 2006 μέχρι σήμερα, οι αποφάσεις για τη σύνθεση της σελεσάο λαμβάνονται αποκλειστικά από μια Off Shore εταιρεία ονόματι ISE, με έδρα τα Νησιά Κέιμαν.

Το «συμφωνητικό» που είχε συναφθεί to 2006 ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας και τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία αποτελούσε βιτρίνα της  Dallah Al-Baraka, ενός τεράστιου επενδυτικού ομίλου σαουδαραβικών συμφερόντων, έδινε στην τελευταία το αποκλειστικό δικαίωμα της επιλογής των παικτών.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο της Estadao, η συμφωνία όριζε ότι στην εθνική ομάδα θα αγωνίζονταν μόνο ποδοσφαιριστές που είχαν εμπορική αξία.

Η ISE φαίνεται να είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και για άλλα κρίσιμα ζητήματα για την ομάδα, καθώς εκείνη αποφάσιζε εάν ένας παίκτης που είχε τραυματιστεί θα έπαιζε ή όχι στο επόμενο παιχνίδι.

Μάλιστα, σε περίπτωση που αποφασιζόταν ότι δεν θα έπαιζε, αναφέρει το άρθρο, η εταιρεία θα παρείχε στους ομοσπονδιακούς τεχνικούς – οι οποίοι όπως φαίνεται ήταν απλές μαριονέτες των χορηγών – μία λίστα με τους πιθανούς αναπληρωτές του!

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στη συμφωνία των δύο πλευρών υπήρχε και ένας ακόμη όρος, ο οποίος ανέφερε ότι αν κάποιος από τους «εμπορικούς» παίκτες δεν έπαιζε σε κάποιο ματς, η ομοσπονδία, θα καλούνταν να πληρώσει στην εταιρεία το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων!

Τα σχόλια είναι κλειστά.