Ειδησεογραφικό site

Χαμός στο Ακροπόλ με Τσακνή & Κιμούλη – Πρόωρο τέλος για τις Θεσμοφοριάζουσες

63

Την ματαίωση όλων των παραστάσεων των Θεσμοφοριαζουσών ανακοίνωσε το Ακροπόλ, μετά την αιχμηρή επιστολή και την εισαγγελική εντολή του Τσακνή. Οργή και από Κιμούλη.

Ο συνθέτης και τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής δημοσιοποίησε στο www.onlytheater.gr επιστολή που αφορά την παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες», ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο καλλιτέχνης έβγαλε εισαγγελική εντολή προκειμένου αστυνομικοί, να απαγορεύσουν να παιχτεί η παράσταση στη Νίκαια την Κυριακή το βράδυ.

Η συγκλονιστική επιστολή του Διονύση Τσακνή

«Όταν το αυτονόητο (να αμείβεσαι έστω και με συνθήκες μνημονίου) καταργείται, Όταν ο σεβασμός της εργασίας (χειρωνακτικής ή πνευματικής) μοιάζει για την ασύδοτη εργοδοσία, άγνωστη λέξη,

Όταν η επιδειξιομανία του πλούτου, χλευάζει την οικονομική δυσπραγία του εργαζόμενου και κωφεύει στις δικαιολογημένες οχλήσεις και επιβεβλημένες αντιδράσεις,

Όταν η επιχειρούμενη λογική του εκφοβισμού, (μην τύχει και δε βρεις αύριο δουλειά σε παρόμοιους πάτρονες) γίνεται καθεστώς,

ΤΟΤΕ: Οφείλεις να αντιδράσεις με όσα μέσα σου δίνουν οι κουτσουρεμένοι -έστω νόμοι αυτού του κράτους, όχι μόνο σε κοινωνικό, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Εκφράζοντας -θέλω να πιστεύω- το σύνολο των συναδέλφων του χώρου, (ηθοποιών, τεχνικών και υπολοίπων συντελεστών της παράστασης “ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ” , παραγωγής του γνωστού πλέον στον καλλιτεχνικό χώρο, επιχειρηματία ονόματι ΦΑΝΗ ΚΙΡΚΙΝΕΖΟΥ) κατήγγειλα την σύμβασή μου με τον εν λόγω επιχειρηματία και προχώρησα σε απαγόρευση χρήσης της μουσικής μου για την συγκεκριμένη παράσταση, για αθέτηση όλων των συμβατικών του υποχρεώσεων.

Συμβατικές υποχρεώσεις, που εξ όσων καλά γνωρίζω, αθέτησε και συνεχίζει να αθετεί τόσο προς τους ηθοποιούς και τεχνικούς, όσο και προς τον μεταφραστή Κ. Γεωργουσόπουλο, το διασκευαστή Γ. Κιμούλη , τη χορογράφο Ε. Γεροδήμου και τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές. Σε παρόμοιες ενέργειες, σαν τη δική μου προέβησαν ηθοποιοί της παράστασης όσο και ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Γ. Κιμούλης δείχνοντας έτσι ,πως μόνο με κοινούς αγώνες μπορούμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα του καλλιτεχνικού μας έργου και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Δεν προέχει η όποια οικονομική μου δικαίωση, για την απλήρωτη εργασία μου. (Με την κατάσταση δε των δικαστηρίων, μάλλον οι κληρονόμοι μου θα εισπράξουν). Αντιθέτως η ηθική, κοινωνική και πολιτική διάσταση, μέσω της δημοσιοποίησης της αθλιότητας, είναι αυτή, που με οδήγησε στο ύστατο όπλο που μου απέμεινε».

Διονύσης Τσακνής
Συνθέτης- στιχουργός

Ακολούθησε η εξής ανακοίνωση από το θέατρο Ακροπόλ

“Με λύπη μας ανακοινώνουμε τη ματαίωση των επόμενων παραστάσεων για την παραγωγή «Θεσμοφοριάζουσες», που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014.

Δυστυχώς η παράσταση δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό με αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα οικονομική ζημία να είναι μεγάλη και να μην μας επιτρέπει τη συνέχισή της. Όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις της Ακροπόλ Α.Ε. προς τους συνεργάτες και συντελεστές της παράστασης θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο.

Ζητούμε συγνώμη από το κοινό για τη ματαίωση των παραστάσεων.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ θα συνεχίσει να παράγει καλλιτεχνικό έργο, πιστός στο όραμά του για παραστάσεις υψηλού επιπέδου.”

 

Η οργή του Γιώργου Κιμούλη

Η ανακοίνωση του Ακροπόλ για το κατέβασμα της παράστασης των Θεσμοφοριαζουσών εξόργισε τον Γιώργο Κιμούλη ο οποίος δήλωσε ότι νιώθει θλίψη για την εταιρεία, η οποία αποφάσισε να ματαιώσει την παράσταση και όλες τις επόμενες, με τη δικαιολογία ότι δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό με αποτέλεσμα η μέχρι σήμερα οικονομική ζημία να είναι μεγάλη και να μην επιτρέπει τη συνέχισή της. Αυτό είναι κάτι που οι ίδιες οι εισπράξεις διαψεύδουν, είπε ο κ. Κιμούλης στο mediasoup.gr, ενώ δήλωσε ευτυχής που ο επιχειρηματίας είπε ότι θα ικανοποιήσει όλες τις συμβατικές υποχρεωσεις του.

Ο ίδιος ο κ. Κιμούλης είχε ανεβάσει την επιστολή του Διονύση Τσακνή πριν από 5 ώρες στον λογαριασμό του στο facebook, με το εξής σχόλιο:

Capture

Το σχόλιο του Σταμάτη Κραουνάκη
Την ανακοίνωση του θεάτρου Ακροπόλ σχολίασε καυστικά στον λογαριασμό του στο facebook και ο Σταμάτης Κραουνάκης.

upl540cb46fee593

Τα σχόλια είναι κλειστά.