Ειδησεογραφικό site

Φορτσάκης: «Πολιτειακή ανωμαλία» εκ μέρους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

57

«Πολιτειακή ανωμαλία, βία και αντισυνταγματική συμπεριφορά» καταγγέλλει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδ. Φορτσάκης που αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» ότι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ηγήθηκαν», το μεσημέρι της Δευτέρας, παραβίασης της κεντρικής πύλης του Ιδρύματος, που οδήγησε στην είσοδο φοιτητών στο χώρο της Πρυτανείας, οι οποίοι αρνούνται να φύγουν και κάνουν αυτή τη στιγμή συνέλευση στην αίθουσα της Συγκλήτου, χωρίς να τους έχει δοθεί άδεια.

Όπως αναφέρει ο πρύτανης του Ιδρύματος περιγράφοντας το περιστατικό, νωρίτερα, στη διάρκεια κινητοποίησης διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών του Ιδρύματος για τα θέματα φύλαξής του, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Θεανώ Φωτίου και οι κ.κ. Χρ. Μαντάς και Απ. Αλεξόπουλος εμφανίστηκαν μπροστά σε μία από τις πύλες του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου στα Προπύλαια. Εκεί ζήτησαν να δουν τον πρύτανη ή τους αντιπρυτάνεις και στη συνέχεια, έσπρωξαν την πόρτα και τον φύλακα του Ιδρύματος, όπως τονίζει ο κ. Φορτσάκης, και μπήκαν στο εσωτερικό του μαζί με τους φοιτητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι και είχαν προσπαθήσει ξανά, τις προηγούμενες ημέρες, να μπουν στο Ίδρυμα χωρίς να τα καταφέρουν.

Να θυμίσουμε ότι ένταση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του Ιδρύματος μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ομάδων φοιτητών να μπουν στο χώρο της Πρυτανείας, όπου είχε διαρρεύσει όμως η φήμη ότι πρόκειται να γίνει κατάληψη με αποτέλεσμα η διοίκησή του να λάβει απόφαση να κλείσουν οι πύλες του κτιρίου.

Τελικά, οι τρεις βουλευτές συναντήθηκαν σήμερα με τον αντιπρύτανη του Ιδρύματος για θέματα ακαδημαϊκής λειτουργίας, κ. Κ. Μπουραζέλη, και μαζί του συζήτησαν τα θέματα φύλαξης του Ιδρύματος εκφράζοντας την αντίθεσή τους, για την πολιτική ελέγχου όσων μπαίνουν στο πανεπιστημιακό χώρο και τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ελεύθερη η είσοδος στον πανεπιστημιακό χώρο.

Οι τρεις βουλευτές τελικά έφυγαν μετά την συνομιλία τους με τον κ. Μπουραζέλη. Οι φοιτητές όμως έμειναν. Και αυτή την στιγμή παραμένουν στο χώρο της Πρυτανείας του Ιδρύματος.

«Είναι πραγματικά θλιβερό βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να παραβιάζουν την πόρτα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνιστά βαριά πολιτειακή ανωμαλία» λέει ο κ. Φορτσάκης μιλώντας στο «Βήμα».

Στην Φιλοσοφική Σχολή

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η γιγαντιαία επιχείρηση του Δήμου της Αθήνας για τον καθαρισμό των κτιρίων της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, η οποία είχε μείνει, επί 6 μήνες, χωρίς υπηρεσία καθαριότητας. Ο Δήμος της Αθήνας, όπως λένε εκπρόσωποι του Ιδρύματος, είχε κληθεί ξανά στο παρελθόν να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά δεν ανταποκρίθηκε θέτοντας θέμα ότι πρόκειται για αρμοδιότητα του Δήμου Ζωγράφου.

Η κατάσταση «χάους» είχε δημιουργηθεί λόγω της αποχώρησης των εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου με το καθεστώς της διαθεσιμότητας, το καλοκαίρι, ενώ καθηγητές αναφέρουν ότι και φοιτητές του Πανεπιστημίου που ανήκουν σε συγκεκριμένες φοιτητικές παρατάξεις άδειαζαν συχνά τους κάδους των σκουπιδιών στο πάτωμα για να επιδεινώνεται το πρόβλημα, με αίτημα να προσληφθούν ξανά οι εργαζόμενοι που απασχολούνταν στο παρελθόν στην καθαριότητα του Ιδρύματος.

Τελικά με την βοήθεια του Δήμου της Αθήνας 5,5 τόνοι σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τα κτίρια, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη από την διοίκηση του Ιδρύματος και ο διαγωνισμός για την επιλογή, με ανοικτό διαγωνισμό, της υπηρεσίας που θα αναλάβει τη καθαριότητα του Ιδρύματος

Τα σχόλια είναι κλειστά.