Ειδησεογραφικό site

Φορτηγό πλοίο προσάραξε στην Άνδρο – Παρουσίασε εισροή υδάτων – Αγωνία για το πλήρωμα

29

Εισροή υδάτων παρουσιάζει το φορτηγό πλοίο «Good Faith» με σημαία Κύπρου που προσάραξε τις πρωινές ώρες σήμερα στις βόρειες ακτές της ‘Ανδρου με 22 άτομα πλήρωμα παρουσιάζοντας εισροή υδάτων.

Ο πλοίαρχος του πλοίου δήλωσε εγκατάλειψή του, ενώ στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ. Πριν από λίγη ώρα Super Puma από τη Λήμνο διέσωσε άλλα 10 άτομα από το πλήρωμα και τους μετέφερε στο ελικοδρόμιο της Άνδρου. Νωρίτερα, ένα ακόμη Super Puma από την Ελευσίνα είχε περισυλλέξει ένα μέλος του πληρώματος ενώ άμεσα εκδόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνα σήμα MAYDAY σε όλα τα παραπλέοντα σκάφη. Επίσης ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, ‘Ανδρου, Σύρου , Τήνου και Πειραιά για τη διάθεση πλωτών μέσων.
Παράλληλα, από τον Πειραιά απέπλευσαν τρία ρυμουλκά πλοία, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή. Στην περιοχή ήδη έχει σπεύσει για τη διάσωση του πληρώματος και΄άλλο ελικόπτερο σούπερ πούμα της Π.Α., το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Επίσης, από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. έγινε αίτημα προς το Γ.Ε.Ε.Θ.Α. για τη διάθεση Πολεμικού Πλοίου και προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη συνδρομή της στο περιστατικό. Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής ‘Ανδρου, συνεπικουρούμενο από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της νήσου, προκειμένου παρασχεθεί συνδρομή από ξηράς εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.