Ειδησεογραφικό site

Φοβάται «Graccident» ο Λιου και ζητά «αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους

27

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να συμφωνηθεί μια «μορφή αναδιάρθρωσης» του χρέους της Ελλάδας, ενώ επισήμανε πως φοβάται ένα «ατύχημα» στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει επώδυνες προσαρμογές (…) και οι διεθνείς πιστωτές της πρέπει να δείξουν ευελιξία όσον αφορά στους στόχους και τον τρόπο επίτευξής τους. Και χρειάζεται να γίνει συζήτηση για μια μορφή αναδιάρθρωσης ενός μέρους του ελληνικού χρέους» επισήμανε ο Λιου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Yahoo! Finance, μία ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup του Σαββάτου.

Εξάλλου, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τον ανησυχεί ο τρόπος που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και τα τελεσίγραφα που ανακοινώνονται.

«Αυτό που με ανησυχεί όσον αφορά στις συζητήσεις για την Ελλάδα είναι ο αριθμός των προθεσμιών, καθώς και το πόσες φορές οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού» ανέφερε.

«Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται, όταν έχετε αυτό το είδος (των καταστάσεων) και όλοι πιέζονται πριν από μια προθεσμία» είπε ο Λιου, τονίζοντας πως η παγκόσμια οικονομία δεν χρειάζεται να υποστεί ένα νέο «σοκ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.