Ειδησεογραφικό site

Φλαμπουράρης: Σε πλοίο που θα δέσει στην Κω θα στεγαστούν οι μετανάστες

22

Ένα πλοίο 2000-2500 θέσεων στέλνει η κυβέρνηση στην Κω για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους πρόσφυγες και την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί. Όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αμέσως μετά από σύσκεψη με την Τασία Χριστοδουλοπούλου και αρμόδιους  φορείς, «στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί».

Αμέσως μετά την σύσκεψη, ο κύριος Φλαμπουράρης δήλωσε πως οι πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως θα μεταφερθούν στον καταυλισμό του Βοτανικού τις επόμενες μέρες.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη:

«Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η μικροκομματική εκμετάλλευση του τραγικού προβλήματος που δημιουργείται από τη συνεχιζόμενη ροή προσφύγων στη χώρα μας και ιδιαίτερα  στα νησιά μας. Όλοι αυτοί, κόμματα, οργανώσεις, μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να μας πουν τι προτείνουν. Να βουλιάξουμε και να πνίξουμε γυναίκες και παιδιά; Να τους απωθούμε και να πνίγονται από άλλους; Αυτό να το βγάλουν από το μυαλό τους! Η κυβέρνηση μας προσπαθεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου να λύσει το πρόβλημα.

Στην Αθήνα δημιουργήσαμε τον Ανοιχτό Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Νεοεισερχόμενων Πολιτών Τρίτων Χωρών στον Ελαιώνα, όπου επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, καλύπτοντας τις βασικές καθημερινές ανάγκες. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η μετεγκατάσταση από το Πεδίο του Άρεως. Στα νησιά μας δημιουργούνται αντίστοιχοι χώροι φιλοξενίας και κυρίως ενισχύονται οι υπηρεσίες πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης.

Για την Κω όπου δεν έχει διατεθεί χώρος πρώτης υποδοχής και προσωρινής παραμονής, αποφασίσαμε να μεταφερθεί άμεσα ένα πλοίο τουλάχιστον 2000-2500 θέσεων το οποίο θα σταθμεύσει στο Λιμάνι. Στο πλοίο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες διαμονής, θα γίνεται η ταυτοποίηση και έτσι θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα αναλογιστεί τις ευθύνες της και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ανθρωπιστικής κρίσης».

Τα σχόλια είναι κλειστά.