Ειδησεογραφικό site

Φλαμπουράρης: Δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε σε δημοψήφισμα

31

Η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, ικανή να οδηγήσει σε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική. Αν όμως, τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα σχεδιάζουμε, δεν θα διστάσουμε να καταφύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας την Τετάρτη σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός, προσκεκλημένος των οργανώσεων μελών Γκύζη, Εξαρχείων, Νεάπολης στην πλατεία Αργεντινής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο στις πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης, στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, αλλά και στην ανάγκη προσφυγής σε δημοψήφισμα αν τα πράγματα δεν προχωρήσουν όπως τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

«Είμαστε υπερήφανοι για το έργο της κυβέρνησης», είπε ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στο έργο των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Έχουμε κάνει πράγματα που οδηγούν σε αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας για πολλά κοινωνικά στρώματα».

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε ειδικότερα στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που, όπως είπε, θα διασφαλίσει τροφή, στέγη και ηλεκτρικό ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι διασφαλίζεται πλέον η απρόσκοπτη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους, ενώ επεσήμανε ότι με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από τη Βουλή θα ανακουφιστούν πολλοί πολίτες που χρωστούν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση της διαθεσιμότητας και την επιστροφή 4.000 υπαλλήλων στην εργασία τους, αλλά και στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, τόνισε ότι σβήνεται μία μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό στη χώρα.

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα και όλα αυτά μας γεμίζουν χαρά. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε κυβέρνηση τετραετίας και όχι κυβέρνηση 100 ημερών. Αυτός είναι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού μας προγράμματος», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως τόνισε, «δίνουμε έναν σκληρό αγώνα για να οδηγηθούμε σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε μια πραγματικά αναπτυξιακή πολιτική, αντί για την υφεσιακή πολιτική των μνημονίων της σκληρής λιτότητας».

Τόνισε, όμως, στο σημείο αυτό πως αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα σχεδιάζει η κυβέρνηση , δεν θα διστάσει να καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία με δημοψήφισμα. «Διότι οι πολίτες έχουν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.