Ειδησεογραφικό site

Φέρχοφσταντ: Δώστε τρεις μήνες παράταση όχι για τον Τσίπρα, αλλά για τον ελληνικό λαό

35

Κάλεσμα στους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης να δώσουν μεταβατική περίοδο τριών μηνών ώστε να εκπονηθεί ένα πρόγραμμα για την πλήρη αναμόρφωση του ελληνικού « πολιτικού και οικονομικού συστήματος» απευθύνει ο επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) στο Ευρωκοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ.

Ο Βέλγος κεντρώος πολιτικός καλεί σε δομική λύση του ζητήματος του χρέους μέσα σε αυτό το τρίμηνο, με τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Χαρακτηρίζει ένα πιθανό Grexit ήττα και για τις δύο πλευρές, καθώς οι πιστωτές θα χάσουν χρήματα και η ελληνική οικονομία θα περιέλθει σε νέα, βαθύτερη κρίση.

«Τελικά, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να κατηγορείται για το χάος στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση, καθώς δεν φταίει αυτός, αλλά οι ηγέτες του», σημειώνει ο Βέλγος πολιτικός, ο οποίος ζητεί παράλληλα από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν αξίζει αυτή την τρίμηνη παράταση, ο ελληνικός λαός όμως την αξίζει», καταλήγει ο κ. Φέρχοφσταντ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.