Ειδησεογραφικό site

Υπ. Υποδομών: Τα έργα ανάπλασης καθυστερούν, αλλά θα γίνουν

32

Σε έξι μήνες θα εγκρίνει η Κομισιόν τα έργα ανάπλασης στην Πανεπιστημίου και το Φαληρικό Μέτωπο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών οι οποίες διερωτώνται «γιατί κάποιοι βιάζονται να απεντάξουν τα έργα».

Οι διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υποδομών έρχονται μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Ε.Ε. έθεσε εκτός ΕΣΠΑ την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, κρίνοντάς τα «διακοσμητικά».

Το σκεπτικό της Κομισιόν είναι -σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής- πως δεν είναι δυνατόν τα εν λόγω έργα να συγχρηματοδοτηθούν με κοινοτικά κονδύλια τη στιγμή που εκκρεμεί η κατασκευή σημαντικών υποδομών και η ολοκλήρωση των διευρωπαϊκών δικτύων της χώρας.

Κύκλοι του υπουργείου εξηγούν ότι η Κομισιόν έκρινε πως τα έργα -που επρόκειτο να δημοπρατηθούν έως το τέλος του έτους- δεν αποτελούν άμεση προτεραιότητα, τονίζουν ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι απεντάσσονται.

«Γιατί κάποιοι βιάζονται να απεντάξουν τα έργα;» ερωτούν, ενώ προσθέτουν ότι οι φάκελοι των έργων θα υποβληθούν εκ νέου και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει τη χρηματοδότησή τους «σε έξι μήνες από σήμερα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεώρησε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη χρηματοδότηση άλλων έργων, όπως η γραμμή 4 του Μετρό και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.