Ειδησεογραφικό site

Υπ. Δικαιοσύνης: Χρειάζεται αίτημα της προέδρου για αλλαγή αίθουσας στη δίκη της Χ.Α.

32

Παρέμβαση στη ροή της απονομής Δικαιοσύνης θα ήταν να αλλάξει η αίθουσα που εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Απαντώντας στην Πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας η αλλαγή της αίθουσας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι εάν οι δικαστές κρίνουν ότι υπάρχει αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής της δίκης, τότε θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση του διευθύνοντος της διαδικασίας και στη συνέχεια ο Υπουργός θα έχει την ευθύνη να βρει λύση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Είναι γνωστό το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί η διεξαγωγή, για λόγους ανάγκης, της δίκης μελών της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού.

Μια απόφαση του Υπουργού για αλλαγή αίθουσας, εν όψει της έλλειψης μάλιστα άλλου άμεσα διαθέσιμου χώρου μετά την απόφαση του Τριμελούς Συμβούλιου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, θα οδηγούσε εκ των πραγμάτων σε αναβολή ή διακοπή της διεξαγόμενης δίκης.

Αυτό θα συνιστούσε μια παρέμβαση στη ροή της απονομής της Δικαιοσύνης. Εάν η ίδια η Δικαιοσύνη κρίνει ότι υπάρχει διαρκής αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής συνεδριάσεων του δικαστηρίου, ο Υπουργός κατά το νόμο, ύστερα από αίτηση του διευθύνοντος τη δίκη δικαστή, θα έχει ευθύνη να εξεύρει μία λύση, που θα χρειαστεί πάντως κάποιο χρόνο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.