Ειδησεογραφικό site

Υπό κατάληψη το 30% των σχολείων στη Δυτική Ελλάδα – Πορεία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας

28

Με καταλήψεις σχολικών κτηρίων και πορείες διαμαρτυρίας ξεκίνησαν σήμερα κινητοποιήσεις μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Δυτικής Ελλάδας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Γιώργος Παναγιωτόπουλος από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται υπό κατάληψη 100 γυμνάσια και λύκεια σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή, όπως εξήγησε, το 30% των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα, στην Πάτρα, μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την έδρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Πορεία μαθητών στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση και πορεία των μαθητών με κατεύθυνση τη Βουλή, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μαθητές που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια διαμαρτύρονται για την γενικότερη κατάσταση στην παιδεία και το νέο Λύκειο.

Πορεία έκαναν μαθητές και στη Θεσσαλονίκη, με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Την πορεία διοργάνωσαν οι ίδιοι οι μαθητές, απευθύνοντας πρόσκληση συμμετοχής μέσω του ιστοχώρου κοινωνικής δικτύωσης facebook, σε περισσότερους από 15.000 χρήστες, με το σύνθημα «Διαδώστε το, όλοι μαζί μπορούμε, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον μας, να μας κάνουν πειραματόζωα και μηχανές αποστήθισης».

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στις οδούς Αγίας Σοφίας, Παύλου Μελά, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Ολύμπου, Αγίου Δημητρίου, καταλήγοντας στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.