Ειδησεογραφικό site

Υπουργός ξόδεψε 190.000 ευρώ για ρούχα, φουλάρια, κρέμες – Τώρα πρέπει να τα επιστρέψει

86

dati708

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και «κολλητή» του Σαρκοζί, Ρασιντά Ντατί, βρέθηκε στην τσιμπίδα της Δικαιοσύνης γιατί ξόδεψε δημόσιο χρήμα για ψώνια.

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες η πρώην υπουργός κατηγορείται ότι ξόδεψε 190.000 ευρώ για ψώνια κατά την περίοδο 2007-2010.

Σύμφωνα με το περιοδικό Le Point, τα 9.000 ευρώ από αυτά τα χρήματα πήγαν για να αγοράσει φουλάρια Hermès. Σύμφωνα με την απόφαση, «υπάρχουν λογαριασμοί για ρούχα πολυτελείας, για ποτά και γεύματα, για αγορά γλυκών, Τύπου και προϊόντων φαρμακείου» τα οποία δεν δικαιολογούνται.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης ποτέ δεν πλήρωσε προσωπικά μου έξοδα και ποτέ δεν αγόρασε οποιοδήποτε ρούχο. Δεν ζούσα στο υπουργείο και τα έξοδα τα πλήρωνα μόνη μου», ήταν η απάντηση της κ. Ντατί.


Η πρώην υπουργός βρέθηκε επίσης να έχει πληρώσει, με δημόσιο χρήμα, μια εταιρεία δημοσκοπήσεων, την Giacometti Péron, της οποίας το αφεντικό είναι πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τον νόμο, όταν το δημόσιο χρήμα δεν δικαιολογείται πρέπει να επιστραφεί από τον πολιτικό που το ξόδεψε. Η Ρασιντά Ντατί ήταν μια πολιτικός που έκανε εντυπωσιακή καριέρα επί Νικολά Σαρκοζί και φημολογείται ότι υπήρξε ερωμένη του και ότι έχει νόθο παιδί μαζί του.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.