Ειδησεογραφικό site

Υπουργείο Παιδείας: «Όχι» στις εύκολες μετεγγραφές

39

Νέα δεδομένα και για τις μετεγγραφές φαίνεται ότι προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, επισήμανε: «Δεν θα κάνουμε εύκολες μετεγγραφές και, όσοι πετυχαίνουν σε Σχολές της Περιφέρειας, θα τους ζητήσουμε να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, πριν κάνουν την επιλογή τους».

Χαρακτήρισε, δε, ως «απότομη απόφαση του Λοβέρδου, που έβγαλε μια απόφαση, η οποία επέτρεπε πολύ πλατύτερου τύπου μετεγγραφές, η οποία γέμισε τα κεντρικά πανεπιστήμια και άδειασε τα περιφερειακά. Δεν θα κάνουμε εύκολες μετεγγραφές».

Επίσης, επισήμανε ότι με συγκεκριμένα κριτήρια, που θα τεθούν κατά περίπτωση, θα γίνει η επανεγγραφή των «αιώνιων» φοιτητών, ενώ έκανε και αναφορά σε δεσμεύσεις που θα αναλάβουν όσοι διαγραφέντες φοιτητές επανέλθουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

«Θα ξαναθέσουμε το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, αν και τα προβλήματα που το έθεσαν στο κέντρο των προβλημάτων των ΑΕΙ στο παρελθόν, τώρα θα εκλείψουν» τόνισε ο υπουργός, ευελπιστώντας ότι δεν θα υπάρχουν πλέον κινητοποιήσεις στον πανεπιστημιακό χώρο.

Σε ό,τι αφορά στα πρότυπα σχολεία, σχολίασε ότι «δεν είμαστε κατά των εξετάσεων γενικά, αλλά ξέρουμε ότι είναι ένα τεράστιο φορτίο και δεν θέλουμε τα παιδιά να έχουν αυτό το άγχος».

Αυτό υπογράμμισε ο κ. Μπαλτάς, ο οποίος προτίθεται να μελετήσει το θέμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν συμφωνεί με την έννοια της αριστείας.

Σε σχέση με την «πλειοψηφία της ψήφισης του νόμου Διαμαντοπούλου», ο υπουργός επισήμανε: «Πριν γίνει η ψηφοφορία, όλοι οι ακαδημαϊκοί βουλευτές όλων των κομμάτων ήταν ενάντια στο νόμο. Μπήκαν απλώς στη διαδικασία της κομματικής πειθαρχίας».

Για να συμπληρώσει: «Έγινε τεράστια προετοιμασία για την ψήφιση αυτή, που ήταν η κατασυκοφάντηση του έργου που είχε κάνει το πανεπιστήμιο τα προηγούμενα χρόνια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.