Ειδησεογραφικό site

Κυβέρνηση: «Θα ανοίξουν όλα τα θέματα»με την τρόικα-Αύριο, μετά το μεσημέρι, η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

27

Διαδοχικές επαφές με υπουργούς που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, καθώς και δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό είχε σήμερα ο υπουργός των Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, εν όψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Περί τις 6 το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο κύκλος συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με υπουργούς της κυβέρνησης, για την προετοιμασία της πρώτης σύσκεψης με την Τρόικα. Ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Οικονομικών μετέβη εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου, για να ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών είπε στους δημοσιογράφους ότι η μόνη σοβαρή ενημέρωση είναι αυτή που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά καθώς «είμαστε σοβαροί και καλά προετοιμασμένοι. Θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως στην πρωινή συνάντηση που θα έχουν αύριο με την Τρόικα, «θα ανοίξουν όλα τα θέματα» και όχι μόνο η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Αύριο, Τρίτη, εξάλλου θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την Τετάρτη, οι επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν συναντήσεις με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και Ανάπτυξης, Νίκο Δενδια, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθούν με τον κ. Χαρδούβελη και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.