Ειδησεογραφικό site

ΥΠΟΙΚ: Φοροελαφρύνσεις και νέο ποινολόγιο με πρόστιμα μετά τις εκλογές – Δείτε τις αλλαγές

52

 

Ανατροπές στη φορολόγηση των πολιτών αλλά και στο κυνήγι της φοροδιαφυγής αναμένονται μετά τις εκλογές.

Ηδη στο ΥΠΟΙΚ εξετάζουν μία σειρά ρυθμίσεων στους φόρους και στους ελέγχους στον τομέα της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη οι ρυθμίσεις που εξετάζονται είναι:

-Κίνητρα για χρήση πλαστικού χρήματος: Αύξηση στο αφορολόγητο ή μείωση των επιτοκίων των τραπεζών για τις πιστωτικές κάρτες

-Εξετάζονται κίνητρα και για τους επαγγελματίες οι οποίοι θα παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν χρήση του πλαστικού χρήματος.

-Κληρώσεις με σημαντικά δώρα για όσους κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θα μπορούσαν να κληρώνονται ακόμη και ακίνητα, όπως αναφέρει το newsit.

-Από κόσκινο θα μπουν οι κινήσεις λογαριασμών της τελευταίας 10ετίας. Οι ελεγκτές του υπ. Οικονομικών θα μπορούν μέσα σε 24 ώρες να έχουν πλήρη στοιχεία για τις καταθέσεις όποιου θεωρούν ότι έχει κρύψει εισοδήματα.

-Οι τράπεζες υποχρεούνται να δώσουν στοιχεία για όλες τις επενδύσεις που έχουν γίνει σε ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και πάσης φύσεως χρηματοοικονομικά προϊόντα του εξωτερικού άνω των 500.000 ευρώ.

-Αλλαγές στο ποινολόγιο εφορίας. Θέσπιση νέων νομικών διατάξεων για τη φοροδιαφυγή και την απάτη προκειμένου να τροποποιηθεί ο ειδικός ποινικός νόμος 2523/1997 και κάθε άλλη συναφής νομοθεσία.

-Ηπιότερες ποινές για τις απλές φορολογικές παραβάσεις.

-250 ευρώ για κάθε παράβαση με ανώτατο όριο το ποσό ύψους 30.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα και

-500 ευρώ, για κάθε παράβαση με ανώτατο όριο το ποσό ύψους 30.000 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.