Ειδησεογραφικό site

Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο

36

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης επί των άρθρων και του συνόλου του, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα.

Τώρα το πολυνομοσχέδιο αναμένεται σύντομα να λάβει ΦΕΚ ώστε να αποδεσμευτεί η δόση του 1 δισ. ευρώ.

Τα άρθρα 221 (για τα επικουρικά ταμεία και το εφάπαξ), 226 για την σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου για το πόθεν έσχες και 227 για την διαδικασία ελέγχου του πόθεν έσχες ψηφίστηκαν με 50 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης και 47 κατά της αντιπολίτευσης.

Τα άρθρα 223 (για τους υπόχρεους σε δήλωση πόθεν έσχες), 224 (για το περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες), 225 (για τα όργανα και τη διαδικασία ελέγχου πόθεν έσχες), 228 (για τις κυρώσεις για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες) 229 (για καταλογισμό περιουσίας) και 230 (για τη δήλωση οικονομικών συμφερόντων μαζί με τη δήλωση πόθεν έσχες) ψηφίστηκαν με 50 ψήφους των βουλευτών της συμπολίτευσης, 39 κατά (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ, Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές) και 8 παρών (ΑΝΕΛ, ΚΚΕ).

Ένα από τα θέματα που προκάλεσε αντιδράσεις και μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης, ήταν η κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων προκηρύξεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ στον Τύπο.

Ωστόσο λίγο πριν την ψηφοφορία ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ανακοίνωσε ότι παραμένει σε ισχύ ως είχε η δημοσίευση προκηρύξεων δημοσίων συμβάσεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο.

Επίσης όσον αφορά στο άρθρο 221 στην οποία συμπεριλαμβανόταν η επίμαχη διάταξη για τους ένστολους, η ψήφισή του προκάλεσε τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων τους.

Ειδικότερα αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος ανέφερε ότι «αύριο κιόλας οι ομοσπονδίες θα γνωστοποιήσουν σε όλη την Ελλάδα τα ονοματεπώνυμα των βουλευτών που με την ψήφο τους, πέρασε το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου, γιατί με αυτό μπήκε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας σύστημα».

Ανέφεραν ακόμη ότι από αύριο θα εξετάσουν τη «μορφή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».

Τα σχόλια είναι κλειστά.