Ειδησεογραφικό site

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τον τουρισμό

56

Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Οι οξύτατες αντιπαραθέσεις επαναλήφθηκαν και κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Χθες, Τρίτη, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρέθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, σύμφωνα με τα οποία η αύξηση των εισπράξεων από τον τουρισμό, δεν αντιστοιχεί στην αύξηση του αριθμού των τουριστών, και ανέρχεται μόνον σε 0,8% σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη είχε τονίσει πως τα στοιχεία του βουλευτή «προέρχονται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία με τις φίλες του», ενώ τα δικά της αντλούνται από τους επίσημους πίνακες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σήμερα, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε χθεσινό δελτίο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο αναφέρεται πως η αύξηση των εισπράξεων του φετινού Μαΐου σε σχέση με τον περσινό ανέρχεται στο 0,8%, ενώ η αύξηση τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους ανέρχεται σε 10,6%.

Για σοφιστές κάνει λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Ορισμένοι σοφιστές συγκρίνουν τον φετινό Μάιο με τον περσινό, ο οποίος ήταν ο καλύτερος Μάιος όλων των εποχών» απάντησε από πλευράς ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας: «Στην ίδια ανακοίνωση, ωστόσο, θα δείτε αυξήσεις του τύπου 17,5% στο ένα, 22% στο άλλο, 24% στο τρίτο. Διαλέξατε τον συγκεκριμένο πίνακα, γιατί θέλετε να δείξετε πόσο μίζεροι, πόσο λιπόψυχοι, πόσο λιγόψυχοι είστε…». Απαντώντας στα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ πως η αύξηση του αριθμού των τουριστών ευνοεί τις επιχειρήσεις «all inclusive» και δεν αυξάνει τις θέσεις εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στοιχεία του οργανισμού «ΕΡΓΑΝΗ», του υπουργείου Εργασίας, που δείχνουν αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον τουρισμό.

Αμφισβητεί τα στοιχεία η ΔΗΜΑΡ

«Για να είμαστε ειλικρινείς, μεταξύ μας, τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ ανατρέπονται συνεχώς από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT όσον αφορά τις εισροές και τις εκροές σε εργαζόμενους» παρατήρησε από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης, υπενθυμίζοντας την έκταση της μαύρης εργασίας στη χώρα μας.

«Τουριστικό χαμαλίκι» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το 2004 τίμησαν την πατρίδα μας 12,5 εκατομμύρια τουρίστες και η πατρίδα μας αποκόμισε 10,5 δισ. ευρώ. Πέρυσι που ήρθαν 4 εκατ. τουρίστες παραπάνω, η πατρίδα μας αποκόμισε 1 δισ. λιγότερο» ανέφερε ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ).

«Μήπως κάνουμε το τουριστικό χαμαλίκι στους tour operators; Από τα 46 δισ. του τζίρου της κρουαζιέρας, τα 42 δισ. τα παίρνουν οι Ιταλοί, επειδή διαθέτουν όλα τα λιμάνια κίνησης και τα 2 δισ. τα εισπράττουν οι Έλληνες, επειδή διαθέτουμε τα λιμάνια προορισμού…» συμπλήρωσε.

«Τα τελευταία δύο χρόνια το τουριστικό κλίμα έχει παντελώς αλλάξει» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν υπάρχει ούτε ένα δημοσιογραφικό πρακτορείο που να μην έχει κάνει αφιερώματα ότι «η Ελλάδα και πάλι στη μόδα». Η «Μεγάλη Βρετανία» που κινδύνευε να κλείσει, έκανε μεγαλύτερο τζίρο και απ’ το 2004…» συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Οξεία αντιπαράθεση Ά. Γεωργιάδη – Π. Κουρουμπλή

Οξύτατη υπήρξε η αντιπαράθεση μεταξύ του κου Γεωργιάδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν ο πρώτος, εκνευρισμένος από τις απανωτές διακοπές του δεύτερου, υπενθύμισε πως ο κ. Κουρουμπλής υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και «την εποχή του «Πόρτο Καρράς» έκανε τα ίδια».

«Αναφέρεται σε ένα θέμα για το οποίο ξέρει πως δεν είχα καμία εμπλοκή. Είναι ένας άθλιος συκοφάντης, ένας παλιάνθρωπος» απάντησε αργότερα ο κ. Κουρουμπλής, για να ανακαλέσει όταν ο ομόλογός του της ΝΔ διευκρίνισε πως δεν ενέπλεξε προσωπικά τον κ. Κουρουμπλή στο σκάνδαλο του «Πόρτο Καρράς».

«Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που φέρνουμε απλουστεύει διαδικασίες. Είναι πολύ σημαντικό» υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης. «Δεν μπορεί να μην έχετε φίλους που ασχολούνται με τον τουρισμό, να μην γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να περιμένεις να πάρεις άδεια, να τρέχουν δάνεια και να κάνεις ένα και δύο χρόνια ώστε να πάρεις μία αδειοδότηση. Αυτά γίνονται απευθείας. Να πούμε, δηλαδή, όχι και σε αυτό;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα άλλα, στη σημερινή συνεδρίαση υπερψηφίστηκε η τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ για τον αγροτουρισμό, παρά τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης πως θα έπρεπε να συζητηθεί ξεχωριστά και με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (ο οποίος δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα για να την προτείνει). Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε δεκτή τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν αιτήματος του δήμου Καλαμαριάς για αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών σε έκταση της περιοχής, ενώ απέρριψε για λογαριασμό της κυβέρνησης, εκπρόθεσμη τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παράταση του δικαιώματος υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.