Ειδησεογραφικό site

Υπεγράφη η σύμβαση για τον αγωγό ύδρευσης της Αίγινας

27

Τη σύμβαση για την κατασκευή του βορείου τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Αίγινας υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Μούτρζης.

Το έργο αφορά εργασίες για τη «Μετατόπιση ΟΚΩ» προκειμένου να κατασκευαστεί το βόρειο τμήμα του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Αίγινας, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου «κατασκευή βορείου τμήματος του κεντρικού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης και της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης της Αίγινας», που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής.

Η μετατόπιση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης διανομής που οδεύει παράλληλα με τρία τμήματα του νέου κεντρικού αγωγού ύδρευσης, καθίσταται αναγκαία, καθώς είναι εγκατεστημένο στο κέντρο του δρόμου, με αποτέλεσμα να μην αφήνει επαρκή χώρο για νέα δίκτυα.

Το έργο θα εκτελεστεί στο νησί της Αίγινας και συγκεκριμένα σε τμήματα πλησίον της κεντρικής δεξαμενής μήκους περίπου 50 μ., της δεξαμενής Κυψέλης, μήκους περίπου 200 μ. και της δεξαμενής Βαθέως, μήκους περίπου 610 μέτρων.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Περιφερειάρχης, αφού υπογράμμισε «τη σημασία σοβαρών έργων υποδομής στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών», τόνισε ότι «το έργο κατασκευής του αγωγού έρχεται να λύσει με τον βέλτιστο τρόπο το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης της Αίγινας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.