Ειδησεογραφικό site

ΥΠΑΝ: Διατίμηση προϊόντων που πωλούνται σε δημοτικές-κρατικές παραλίες

62

Τη διατίμηση των προϊόντων που πωλούνται σε δημοτικές και κρατικές παραλίες (νερό, καφές, τοστ, σάντουιτς), προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι το κόστος στις οργανωμένες παραλίες είναι απαγορευτικό για τις οικογένειες και πως πρέπει να προωθηθεί το μέτρο της διατίμησης, κάτι που μπορεί να επιβάλει το υπουργείο σε μη ιδιωτικές πλαζ. Πρόσθεσε, πάντως, ότι υπάρχουν και μη οργανωμένες παραλίες που μπορεί να επιλέξει κάποιος για τα μπάνια του.

Την ίδια στιγμή έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ αποκαλύπτει ότι η είσοδος σε μία από τις οργανωμένες παραλίες της Αττικής κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κυμαίνεται από τέσσερα ευρώ ανά άτομο (Αττική Ακτή, Βουλιαγμένη) και μπορεί να φθάσει έως και τα 25 ευρώ (Αστέρας).

Μία οικογένεια με δύο δύο παιδιά 6-12 ετών, καλείται να πληρώσει – για τις ίδιες παραλίες – από 16 ευρώ έως 76 ευρώ και υπολογίστηκε ότι ο αντίστοιχος μέσος όρος για ένα ζευγάρι είναι τα 22,75 ευρώ (με ξαπλώστρες και ομπρέλα), ενώ για μια τετραμελή οικογένεια τα 37,60 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στον παραπάνω υπολογισμό δεν έχει «προστεθεί» το κόστος αγοράς καφέ, σάντουιτς και νερού που ενδεχομένως κάποιος ψωνίσει στη διάρκεια της παραμονής του στην παραλία.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, είναι επιβεβλημένο και στις οργανωμένες παραλίες να ισχύσουν οι τιμές των βασικών ειδών (νερό, καφές, τοστ-σάντουιτς) που προβλέπονται για τα κυλικεία των πλοίων, αεροδρομίων, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ., ώστε ο καταναλωτής με μικρό κόστος να προμηθεύεται τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.