Ειδησεογραφικό site

Υπέρ Παπανδρέου τάσσεται η νεολαία του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα

80

Ανοιχτά υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου τάσσεται η Ν.Ε. Νεολαίας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρέπει να εισακουστεί η πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού για εκλογές από τη βάση με ανοικτό μητρώο.

«Σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον. Το συμφέρον της πατρίδας. Αυτό που έθεσε σε πρώτο πλάνο το ΠΑΣΟΚ το 2010, όταν ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν, κινούμενο καθαρά από πατριωτικό καθήκον. Είναι σαφές πως πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα.

Εδώ και καιρό όμως, έχει χάσει τον προσανατολισμό του με κίνδυνο αυτό να αποβεί μοιραίο για τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ για να επανέλθει και ουσιαστικά για να εξιλεωθεί, πρέπει να αναβαπτιστεί μέσα στην κοινωνία και όχι σε κλειστά κονκλάβια, χωρίς  οφίτσια και προαπαιτούμενα. Με λαϊκή συμμετοχή, με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες βάσης, έτσι όπως ορίζουν οι καταβολές του και οι δημοκρατικές του παραδόσεις.

Κατά συνέπεια, είναι ανάγκη να εισακουστεί η πρόταση του συντρόφου Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και εκλογή ηγεσίας από τη βάση, με ανοιχτό μητρώο, ώστε να εκφραστεί ελεύθερα και ανυπόκριτα ο κάθε πολίτης, μακριά από βυζαντινισμούς και έξωθεν επιβολές.

Το συνέδριο αυτό θα είναι η σφραγίδα της γενιάς μας για το μέλλον και η ελπίδα για το αύριο. Η παραπάνω λύση θα δώσει μια δημοκρατική διέξοδο που θα επιτρέψει στο Κίνημα να επαναπροσδιορίσει πολιτικές, προγράμματα, στρατηγικές και πρόσωπα.

Τούτη την ύστατη στιγμή κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μείνει αμέτοχος», αναφέρει η ανακοίνωση η οποία αναδημοσιεύεται στο ιστολόγιο της «κίνησης των 75» του ΠΑΣΟΚ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.