Ειδησεογραφικό site

Υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας ο Κωστής Χατζηδάκης

31

Για «απίστευτα λάθη, σε απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα», κατά το εξάμηνο της διαπραγμάτευσης, κατηγορεί την κυβέρνηση το στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» και σημειώνει: «Στις θεατρικές παραστάσεις που έδωσε η κυβέρνηση παίρνει πολύ καλό βαθμό. Στη διαπραγμάτευση… μηδέν».

Ερωτηθείς γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους δανειστές, αναφέρει ότι υπήρχαν σοβαρές ενστάσεις μέσα στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση «ήταν στα… κάγκελα» και οι δανειστές, βλέποντας ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησαν να κλείσουν τη συμφωνία με την επόμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζηδάκης τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αν όπως λέει, αυτό είναι πολυτέλεια στην Ελλάδα, «θα έβλεπα τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού μετώπου».

Ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει «ευκταίο» να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές εντός των χρονοδιαγραμμάτων και επισημαίνει ότι «ένα νέο αδιέξοδο θα ζημίωνε ακόμα περισσότερο την οικονομία και θα ικανοποιούσε τελικά μόνο τους οπαδούς της επιστροφής στη δραχμή, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας».

Για τη ΝΔ, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι έχει να κάνει πολλή δουλειά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και επισημαίνει ότι το κόμμα πρέπει να μιλήσει για το μέλλον, μακριά από τον λαϊκισμό, με μετριοπάθεια και κοινή λογική και με συγκεκριμένες θέσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα. «Αν θέλουμε να είμαστε ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει ξεκάθαρα να υπερασπιστούμε τον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνον τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους και τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα» τονίζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.