Ειδησεογραφικό site

Τώρα και ο Ντάισελμπλουμ στηρίζει Τσίπρα!

38

Με την διεξαγωγή εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραβιάζει την συμφωνία του με τους εταίρους, εκτίμησε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ανακοίνωση των εκλογών δεν αποτελεί από μόνη της παραβίαση της συμφωνίας, δήλωσε προσερχόμενος σε συνεδρίαση του ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει την συμφωνία.

Είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία μετά τις εκλογές, δήλωσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ζήτησε οι εκλογές να διεξαχθούν το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθούν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του τρίτου προγράμματος στήριξης της χώρας.

«Ελπίζω ότι θα γίνουν το ταχύτερο δυνατόν ώστε να χαθεί ο λιγότερος δυνατός χρόνος», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. «Πιστεύω ότι η πρόθεση του πρωθυπουργού Τσίπρα είναι να αποκτήσει μια πιο σταθερή κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία υποστήριξε το πακέτο των μέτρων στο ελληνικό κοινοβούλιο και αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα είναι ίσως ακόμη πιο ισχυρή» μετά τις εκλογές, σημείωσε εξάλλου ο Ντάισελμπλουμ.

Ο κύριος Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμα ότι δεν ήταν ενήμερος για τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά ότι το έμαθε και αυτός χθες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.