Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού

33

Για γιορτή της δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής . Όπως τόνισε, την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση αλλά οι αγώνες των εργαζόμενων και του ελληνικού αού ενάντια σε μια βάναυση πολιτική.

«Θα κριθούμε όλοι, κι εσείς εδώ, από τη δουλειά σας. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ που να ανήκει σε όλο το λαό, έξω από τη λογική του κρατισμού», υπογράμμισε μιλώντας τους εργαζομένους.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται. «Και ο αγώνας του λαού θα δικαιωθεί γιατί είναι έντιμος», συμπλήρωσε.

Όπως επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, «αυτό που έχει σημασία να ξέρουν όλοι είναι ότι όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες μας, τόσο θα παραμένουμε όρθιοι και θα συνεχίζουμε».

Η συναυλία ξεκίνησε νωρίτερα με την ακρόαση του εθνικού ύμνου ενώ οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν κατά την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

Στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνομίλησε με τη νέα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ το «παρών» στη συναυλία έδωσαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για ημέρα γιορτής, ενώ αναφέρθηκε και στη δυσκολία της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Το πλήθος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται το απόγευμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ και οργανώσεων της Αριστεράς. Χαιρετισμό απεύθυναν βουλευτές , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, έκανε λόγο στην ομιλία του για την ανάγκη ενός δημοκρατικού νομοσχεδίου που πρέπει να κατατεθεί για την ΕΡΤ και για την πλήρη δημοκρατική της αποκατάσταση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.