Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας προς Παρασκευόπουλο-Παπαγγελόπουλο: Να έχετε καλή συνεργασία

36

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη. Παρόντες στη διαδικασία της ορκωμοσίας ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας Γιώργος Γεννηματάς, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Παπαγγελόπουλο να έχουν μια καλή συνεργασία.

Λίγο πριν την ορκωμοσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός είχαν μια ολιγόλεπτη συνάντηση στο προσωπικό γραφείο του κ. Παυλόπουλου.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διετέλεσε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,  εισαγγελέας εποπτεύον την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.

Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν και με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – ΔΑΕΕΒ – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

Τέλος, τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.