Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Οι πολίτες να ανατρέψουν τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης

38

Προσπάθεια να συσπειρώσει τα εναπομείναντα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συνεχείς αποχωρήσεις συντρόφων τους από το κόμμα προκειμένου να ενταχθούν στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κατέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τα σχέδια περί αριστερής παρένθεσης και τους ζήτησε να αναδείξουν το πραγματικό δίλημμα της κάλπης. Μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόςεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με την δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης».

Διαβάστε την πλήρη δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με την δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στα Μνημόνια και στην χρεοκοπία. Έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης. Να βγούμε μπροστά. Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ-Εκλογικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του σαββατοκύριακου, όπου και θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του Κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα “ισοδύναμα” μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Βασικός άξονας του, οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος. “Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.