Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Και μετά το «γαμώτο»… debate

33

 

Περήφανος που έδωσε στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να εκφράσει το «γαμώτο» του για τα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.«Μας τιμάει και είμαστε περήφανοι που δώσαμε τη δυνατότητα αυτό το «γαμώτο» του ελληνικού λαού, για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 62 χρόνια να εκφραστεί με το «όχι» και το 62% του δημοψηφίσματος», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι από αύριο θα μιλάει «με τη γλώσσα της μάχης».Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο παλιό πολιτικό κατεστημένο που, όπως είπε, έφερε την χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επιστρέψει στο κατεστημένο αυτό να επιστρέψει.

«Μας δίνεται η ευκαιρία να βάλουμε ένα τέλος στη μελαγχολία», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ και είμαστε όρθιοι για να δώσουμε με το ίδιο σθένος την μάχη, για να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει το παλιό κατεστημένο που σήμερα καμουφλάρεται, φοράει την προβιά της ήρεμης δύναμης. Αν επιστρέψει, θα επιστρέψει με τους χειρότερους ορούς».

«Πρέπει να οργώσουμε την Ελλάδα για να μην επιστρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι είναι έτοιμος να μιλήσει πλέον με τη γλώσσα της μάχης.

«Αναγκαστικά, ίσως από εδώ και στο εξής να είμαι πιο πεζός, άλλα θα μιλήσω με τη γλωσσά της μάχης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βαθιά επιθυμία του πολίτικου κατεστημένου είναι να κάνει πράξη την Αριστερή παρένθεση, μια παρένθεση επτά μηνών για να ξεπλυθούν αμαρτίες 40 χρόνων», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται η εικόνα ενός κόμματος σε αποσύνθεση που δεν μπορεί να δώσει τη μάχη αλλά, όπως σημείωσε, η πραγματικότητα που αναδείχθηκε από τη χθεσινή και σημερινή διαδικασία είναι διαφορετική.

«Δεν θα τους αφήσουμε να τους περάσει. Σας καλώ σε αυτή την εκλογική αντιπαράθεση. Οι αντίπαλοί μας έχουν μια συγκεκριμένη στρατηγική συσκότισης των πολίτικων μηνυμάτων. Το μήνυμά τους είναι πως «όλοι το ίδιο είμαστε»», είπε, τονίζοντας ότι «επί 40 χρόνια δημιούργησαν αυτό το κράτος της διαφθοράς» και ότι «οι αμαρτίες 40 χρόνων δεν συγκρίνονται με τους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διερωτήθηκε: «Αν αύριο οδηγηθούμε πίσω. Μας λέει η ΝΔ και ο κ. Μεϊμαράκης ότι επτά μήνες γυρίσατε τη χώρα πίσω και εμείς έχουμε να επιδείξουμε ένα πρόγραμμα φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων. Τι θα κάνει; Θα τα πάρει πίσω; Θα κλείσει ξανά την ΕΡΤ; Τις 100 δόσεις; το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση;».

Δέχθηκε να λάβει μέρος σε debate με τον Μεϊμαράκη

Πάντως, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε το αίτημα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τηλεοπτικό διάλογο.

«Κι ένα και δύο και τέσσερα debate κι όσα θέλει και όποτε θέλει και όπου θέλει», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Δεν κρυφτήκαμε ποτέ».

Σε ότι αφορά στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και τη σειρά των ονομάτων, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη των τοπικών κοινωνιών να βρουν ανθρώπους αριστερούς, όχι με την ταμπέλα της Αριστεράς, αλλά από την άποψη της ηθικής και της εντιμότητας. Είπε ότι έχει γίνει δέκτης αιτημάτων αξιόλογων ανθρώπων για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.
Σημείωσε ότι όποιος ζητάει να έχει εκλόγιμη θέση θα απορρίπτεται, ενώ αυτός που θέτει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος ως στρατιώτης θα μπαίνεις τα ψηφοδέλτια.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα σε όσα στελέχη έχουν διαφωνήσει με τις επιλογές του και έχουν απομακρυνθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από την προεκλογική μάχη, λέγοντας πως στη μεγάλη τετραετία που προέβλεψε ότι έρχεται θα κριθεί αν η Αριστερά μπορεί, εκτός του να καταγγέλλει, να αλλάξει τα πράγματα στον τόπο.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.