Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για εκλογές και συμφωνία σε πρόσωπο νέου Προέδρου (Βίντεο)

36

Το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών επανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος», τόνισε ο κ. Τσίπρας υπαινισσόμενος τις πρόωρες εκλογές και πρόσθεσε: ο ελληνικός λαός «να κρίνει ποιο από τα δύο μονοπάτια είνα αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο».

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας υπερθεμάτισε με την παρατήρηση του συνομιλητή του ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και κάλεσε εμμέσως τον κ. Τσίπρα να επιδείξει διάθεση συναίνεσης για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και τα εθνικά θέματα που όπως είπε αναφερόμενος στην κρίση με την Τουρκία για το φυσικό αέριο της Κύπρου «βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή».

«Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά και ότι πρέπει να υπάρξει ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης.  Και όλα τα άλλα θα τα βρούμε.  Εάν υπάρξει αυτό που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό, την πολιτική συναίνεση και την ενότητα του πολιτικού κόσμου για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα, νομίζω ότι όλα τα άλλα θα τα βρούμε», επισήμανε εμφατικά ο κ. Παπούλιας, παροτρύνοντας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμβάλει ώστε να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση.

Ο διάλογος πριν την συνάντηση

«Πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με κρίσιμες επιλογές. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος στη χώρα που γεννήθηκε» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, επέμεινε ουσιαστικά στο αίτημά του για εκλογές, λέγοντας: «Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιο από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του να ακολουθήσει».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για ενότητα πολιτικών δυνάμεων κι έκανε λόγο για το ελάχιστο συνεννόησης που χρειάζεται, για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και τα διεθνή θέματα. «Ίσως με έχουν επηρεάσει τα χρόνια στοΥΠΕΞ» σημείωσε.

«Τα εθνικά ζητήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά».

«Ολα τα άλλα θα τα βρούμε, αυτή είναι η θέση μου» επισήμανε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Είπατε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, συμφωνώ. Επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων» συμπλήρωσε.

Διαβάστε τον πλήρη διάλογο

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω διότι βρισκόμαστε ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.  Οι επιλογές που έχουμε να κάνουμε είναι κρίσιμες, η κατάσταση στην κοινωνία παραμένει δυσχερής, δυσχερέστατη για τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος.

Αλλά ταυτόχρονα, μπορούμε να έχουμε και τη στοιχειώδη  πολιτική συνεννόηση, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά συντεταγμένα και ομαλά, δίνοντας το  δικαίωμα στον ελληνικό λαό να κρίνει ποιο από τα δύο μονοπάτια είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στην έξοδο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, είπατε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη.  Συμφωνώ σε αυτό.  Και γι’αυτό σκέφτομαι ότι  επιβάλλεται η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων.  Και επιβάλλεται ένα ελάχιστο συναίνεσης για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών, όσο και των διεθνών προβλημάτων της χώρας.  Ίσως επηρεάζομαι και από τα χρόνια που πέρασα στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και τα εθνικά μας προβλήματα  βρίσκονται σε μια κρίσιμη στιγμή.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εγώ τουλάχιστον, βλέπω ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά και ότι πρέπει να υπάρξει ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης.  Και όλα τα άλλα θα τα βρούμε.  Εάν υπάρξει αυτό που εγώ θεωρώ πολύ σημαντικό, την πολιτική συναίνεση και την ενότητα του πολιτικού κόσμου για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα, νομίζω ότι όλα τα άλλα θα τα βρούμε.  Αυτή είναι η δικιά μου προσωπική άποψη.

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Χαίρομαι που σας ακούω.  Νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε σε βάθος αυτά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βεβαίως.

Τα σχόλια είναι κλειστά.