Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Διεκδικούμε με ασφάλεια, βιώσιμη λύση για την Ελλάδα

42

 Την πρόθεση του κόμματός του να διεκδικήσει με ασφάλεια μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα και ταυτόχρονα για όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα αναλύοντας τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος σε γεύμα εργασίας που είχε σήμερα στο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ως στρατηγικής σημασίας τη συμμαχία, τη συνεργασία με χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου με κοινούς στόχους και κοινά συμφέροντα.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος πριν από δύο μήνες στη ΔΕΘ εξήγγειλε ένα πρόγραμμα – πλαίσιο «που στόχο έχει πρωτίστως την αποκατάσταση των μεγάλων πληγών, των κοινωνικών πληγών που έχει επιφέρει η πολιτική της λιτότητας τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια» ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει «την άρση της καταστολής στην πραγματική οικονομία», την ανάκτηση της εργασίας και της απασχόλησης, με τη δημιουργία 300.000 θέσεων εργασίας τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Παρουσιάζοντας επιγραμματικά τις θέσεις του κόμματός του ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε μεταξύ άλλων για:

1. Απλοποίηση αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων.

2. Θεσμοθέτηση απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος και ταυτόχρονα σε ουσιαστικό φορολογικό έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων με αποτελεσματικό έλεγχο των ενδοομιλικών συναλλαγών.

3. Διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία. Ίδρυση Δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας. Δημιουργία Τράπεζας Ειδικού σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες.

4. Δημιουργία δημόσιου ενδιάμεσου οργανισμού για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες.

5. Ρυθμίσεις για ενίσχυση ανταγωνισμού, καταπολέμηση καρτέλ και μείωση των τιμών.

6. Θεσμική και λειτουργική αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

7. Υιοθέτηση νομοθεσίας για την αναγραφή καθαρών τιμών στα τιμολόγια πώλησης και περιορισμός της έκδοσης πιστωτικών σημειωμάτων και τιμολογίων παροχής υπηρεσιών.

8. Αναμόρφωση πτωχευτικού πλαισίου επιχειρήσεων.

9. Eπιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.